Netflix najavio da će smanjiti cenu za skoro 50%, ali ima i jedna loša vest…

Izvršni direktor Netflixa Red Hejstings otkrio je prošle nedelje da je ta streaming platforma zvanično otvorena za reklame koje će omogućiti jeftiniju pretplatu, a britanski mediji već pišu o ceni jeftinijeg paketa, kao i kako bi primena mogla da izgleda u praksi.

Prema upućenima, novi jeftiniji paket koštaće 5,49 funti mesečno u Ujedinjenom Kraljevstvu, upola manje od sadašnjeg standardnog paketa, koji u Sjedinjenim Državama košta 9,99 funti ili 15,49 dolara.

Cena se može neznatno razlikovati od tržišta do tržišta, ali sasvim je izvesno da će svaki deo sveta dobiti jeftiniju varijantu usluge podržanu reklamama, kao i da će biti upola jeftinija od standardnog paketa. Cena novog paketa u Srbiji najverovatnije će biti 5,49 evra.

Analitičar Majkl Pater potvrdio je ovu informaciju i otkrio kako bi primena ovih novina mogla izgledati u praksi.

– Netflix će najverovatnije uvesti četiri reklamne pauze od po dva minuta. Jedan pre projekcije i još tri u dvanaestom, dvadeset četvrtom i trideset šestom minutu – objašnjava.

Insajder Tami Parker iz firme Global Data smatra da će Netflix slediti primer HBO Maxa.

– HBO Max nudi mesečni popust od pet dolara za verziju oglasa. Sasvim je izvesno da će Netflix slediti isti model – istakao je Parker.

U intervjuu s investitorima Netflix je priznao da je počeo da gubi kupce prvi put u 10 godina. Obraćajući se investitorima, izvršni direktor Netflixa priznao je da je na stolu jeftiniji plan podržan reklamama, dodajući da je ovo odlična opcija za korisnike “koji žele nižu cenu i tolerantni su na oglašavanje”.

Nedavno je objavljena studija koja pokazuje da Netflix ne raste na tržištima s nižim prihodima, pa je ovaj potez, prema mišljenju analitičara, potpuno očekivan.

Izvor : Headliner.rs