Musician Nick Cave leaves after he attended and sang at the funeral of London Bridge terror attack victim Jack Merritt at Great St Mary's Church in Cambridge. (Photo by Aaron Chown/PA Images via Getty Images)

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS NAJAVILI NOVI ALBUM

Nick Cave and the Bad Seeds najavili su novi album pod nazivom “Carange”, a kada će biti u prodaji još nije poznato.

Pošto je zbog pandemije otkazao turneju po Velikoj Britaniji i Evropi za 2021. godinu, Cave je izjavio da oseća da je to sada “prilika za uvid” i “vreme za novi rekord”.

On je na svojoj stranici “The Red Hand Files”, odgovarao na pitanja fanova kada je potvrdio da je bio u studiju sa redovnim saradnikom i kolegom iz benda The Bad Seeds, Warrenom Ellis sa kojim radi na novom materijalu.

“U mnogim aspektima lockdown mi se činio kao nešto poznato, kao da sam kroz to već prošao. Pretpostavljam da ovo ne treba da čudi jer sam niz godina bio zavisnik od heroina, a samoizolacija i socijalna distanca idu uz to. Takođe sam jako dobro upoznat sa tugom i njenim mehanizmima, kolektivna tuga deluje sablasno slično kao i lična, sa svojom tamom koja zbunjuje, duboko uznemirava i odaje osjećaj gubitka kontrole” – napisao je poznati muzičar u odgovoru jednom obožavoacu.

Napisao je i kako je iznenađen koliko mu je teško što ne može da nastupa uživo  – “Imam jaku čežnju za nastupima uživo i čini mi se kao kao da živim polovičan život. Nedostaje mi ushićenje penjanja na binu, navala osećaja kod izvođenja pesama, kada sve brige nestaju u jednoj animalističkoj interakciji s mojom publikom”.

Na kraju pisma obožavaocu pod imenom Tobias, kaže da se već nalazi u studiju sa Ellisom kako bi radio na novom albumu.

Novi, 18. po redu album naslediće izdanje “Ghosteen” objavljeno 2019. godine.