Nightwish završava svoj deseti, zasad neimenovani, studijski album

Nightwish, finski symphonic metal kolektiv, na pragu je završetka svojeg desetog studijskog albuma.

Ime albuma još uvek je nepoznato, a trebao bi da izađe u prvoj polovini sledeće godine. Nasuprot relativno škrtim informacijama, bend je ipak juče na svom Facebooku i Instagramu objavio kako je gotov sa snimanjem orkestralnih delova.

“I to je to! 1065 različitih snimaka orkestara, horova i posebnih gostiju snimljenih u Abbey Road studijima. Hvala muzičarima, vokalistima, pevačima i svima koji su doprineli projektu. Vaša strast i predanost nas uvek ponovno oduševljava”, napisao je bend.

Nastuprot objavi, o albumu ne zna se puno. Ni ime, ni datum. Svakako, klavijaturista Thomas Holopainen je potvrdio kako će se album tematski povezati sa prošla dva albuma. Tako će novi album zajedno s pretprošlim “Endless Forms Most Beautiful” i “Human :II: Nature” činiti trilogiju. Holopainen je između ostalog rekao kako album “plovi istim vodama kao i prošla dva, uz nekoliko iznenađenja”.

Bend je album počeo sa snimanjem ovog avgusta. Međutim, nove koncerte benda nećemo očekivati uskoro. Novi album neće dobiti novu turneju, s obzirom na to da je bend ovog aprila najavio povlačenje sa turneja. Nightwish je Srbiju posetio samo jednom, i to je bilo 2008. godine kada su došli na Exit festival u Novi Sad.