This Much I Know to Be True - Nik Kejv i Voren Elis/Photo: promo

Nik Kejv i Voren Elis komponuju muziku za film o Ejmi Vajnhaus

Rediteljka filma “Back To Black” Sem Tejlor Džonson angažovala je Nika Kejva i Vorena Elisa da komponuju muziku za biografski film o Ejmi Vajnhaus.

Pokojnu pevačicu u filmu igra Marisa Abela, a film sadrži brojne hitove Vajnhausove koje je u filmu otpevala glumica, dok su Kejv i Elis snimili ostalu muziku koja će se čuti u filmu. Do sada je snimljeno oko 30 minuta.

Objavljen trejler za film o Ejmi Vajnhaus

– Nik i Voren bili su jedini muzičari koji su, po mom mišljenju, bili adekvatni za rad na ovom filmu. Tokom godina sam slušala sve što su stvorili i priželjkivala sam za ostvarenje sna o zajedničkoj saradnji. Njihov senzibilitet kao i razumevanje ove priče doveli su do duboke i dirljive filmske muzike – rekla je Džonson, prenosi Variety.

Premijera filma “Back to Black” najavljena je za 10. maj ove godine, a u centru priče je odrastanje Ejmi Vajnhaus u Londonu i meteorski uspon do slave pre njene tragične smrti 2011. godine.

Film je već izazvao brojne kontroverze i pre objavljivanja, jer su mnogi optužili projekat za “eksploataciju pevačicinog nasleđa“ i “kapitalizaciju njene traume“.

Izvor : Headliner.rs