Photo : Milana Mijić / Highwaystar

Nikola Vranjković ovog petka u Tchardak pivnici u Valjevu

Beogradski rok autor, pesnik, kompozitor i muzički producent Nikola Vranjković nastupiće 17. novembra u Tchardak pivnici u Valjevu!

Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio četiri studijska albuma;”Crno belo i srebrno” 94. ,”Godina sirotinjske zabave”96. ,”San koji srećan sanjaš sam”98. i “Ako imaš kim i gde” 2005.

Nikola Vranjković predstavio novi spot “Arsenije”

Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album i knjigu “Bremeplov” (2014) sa muzičarima bendova Darkwood dub, Orthodox Celts i Goribor, kao i dvostruki album “Veronautika”nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovićem Mrletom –Let3 u novembru 2017.

U decembru 2019. izdaje trostruki živi album “Bioloski minimum“ snimljen na koncertu u Kombank Dvorani u Beogradu. U maju 2022. izdaje mini album sa četiri pesme “Teorija zabave“.

Po rečima Dragana Ambrozića njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina.

Karte za koncert su dostupne u pivnici, prvih 50 karata po ceni 1,200 dinara, nakon čega će cena biti 1,400 dinara.