Niški duo Supersolid ima novi spot koji je napravila veštačka inteligencija

Süpersolid je dvočlani bend iz Niša i svira rock and roll sa raznoraznim uticajima mnogih žanrova i podžanrova.

Samo neki od žanrova koje spominju su alternativni rok, garažni rok, prog, neretko prošaran tvrdjim zvukom i uticajima metala, panka, stonera ali i bossa nove, funka i psihodelije. Bend je nastao na jesen 2017. i od samog starta se bazira na autorskom radu, prvenstveno nije bio zamišljen kao duo za stalno ali posle nekoliko pokušaja da se neko nadoveže na već oformljeni zvuk i izraz bend ostaje u formi gitara-glas-bubanj.

Spot je nastao kao projekat frontmena Dušana Nikolića i Vasilija Djukića(bubnjar benda Fade Out, mix i montaža spota) i zajedničkog “igranja” sa veštačkom inteligencijom na temu i varijacijama istih koje bend ima u svojim tekstovima i motivima, od sci-fi elemenata, preko prirode i drustvenih elemenata, odrastanja, umetnickih i filozofskih osvrta raznih perioda. Spot iako je generisan od strane AI-a zajedno sa pesmom, koja se inače nalazi albumu prvencu “Ne-vreme” , daje još jednu novu dimenziju u izrazu benda.

Spot možete pogledati na Youtube kanalu benda, kao i sve ostale pesme i snimke, a album još možete slušati i na streaming platformama ovde.

Album prvenac “Ne-vreme” sniman je u studiju Miljana Stojanovoća(ex Bitumen band, Niš) koji potpisuje kompletnu produkciju albuma, tj. snimanje, miks i master kao i gostivanje na bek vokalu u pesmi “Samo tad”. Album cover art potpisuje Vasilije Đukić(Fade Out).

Album je sniman tokom proleća 2022. i sadrži 9 neobjavljenih pesama kao i dva ranije objavljena singla sa spotovima “istina i prostor”(2020.) I “demento mori” (2022.). Baziran je na ideji nemanja vremena i stalnog klinča sa istim u modernom svetu ali i o tome da nije sve baš tako kako izgleda na prvi pogled i da i te kako postoje stvari kojima se treba radovati i za koje vredi raditi i boriti se ovde i sada sa jakim akcentom na baš taj trenutak u kome se nalazimo.