Noel Gallagher. (Photo by Andrew Benge/Redferns)

Noel Gallagher snima akustični album “za fanove”

Noel Galager je otkrio da je u procesu snimanja potpuno akustičnog albuma, za koji kaže da će biti “za fanove”.

Bivši gitarista Oasis-a je ranije sugerisao da će raditi na novom albumu početkom nove godine, ali ranije nije ulazio u detalje o materijalu.

Govoreći u podcastu Meta Morgana (preko Music News-a), rekao je: „Vratio sam se u studio – ali ne stvaram rok, već akustične stvari. Zaista to radim za fanove.”

„Morao sam da iznesem svu elektronsku opremu iz studija… jer sam tri puta pokušavao da napravim akustični album, i svaki put (bih koristio elektroniku)… tako da su to samo akustični instrumenti u studiju. ”

Galager je dalje rekao da je već završio šest pesama, dodajući: „Postoji pesma koja se zove ‘God Help Us All’, koja je stara pesma iz 2005. godine, dok sam još bio u Oasis-u, ali je nikada nisam snimio.

„Ali postoji demo te pesme iz momenta kada je izašlo mnoštvo EP-a. Zatim postoji jedna pesma pod nazivom „Just Let It Come Down Over Me“. Uradiću njih, ali ostalo su sve nove stvari. Radujem se izazovu da to doživim… sve dok su melodija i tekstovi dobri, dobro je.”

U novogodišnjoj noći, Gallagher je izbacio emotivnu novu demo numeru pod nazivom „In A Little While“, kao mogući nagoveštaj kako bi predstojeći akustični album mogao zvučati.