Photo : promo

Oathbringer predstavlja novu postavu

Petar “Axxer” Đorđević, iskusni solo gitarista, ostvario je povratak u bend.

Kao osnivački član od početka 2020. godine, Axxer je odigrao ključnu ulogu u stvaranju prvog albuma Oathbringera, pod nazivom “Tales of Glory”. Takođe je doprineo snimanju prvog singla benda sa njihovog nadolazećeg albuma “Tales of Valor”, koji će biti objavljen u januaru 2024. godine. U februaru 2023. godine, iz ličnih razloga, Axxer je odlučio da se rastane sa Oathbringerom, čime je otvorio vrata za novo lice.

U ulozi Axxera stupio je Igor “Jimmy Rage” Stanić. Jimmy Rage se brzo uklopio u bend, učestvujući u završetku novog albuma i nastupajući na raznim koncertima. Međutim, krajem juna iste godine, Jimmy je odlučio da napusti bend, navodeći lične obaveze kao razlog.

Priča dobija neočekivan obrt kako je Oathbringer ponovno spojen sa Axxerom, pozivajući ga da im se pridruži na nastupu na Running Free Festivalu u Bugarskoj. Hemija među članovima benda bila je očigledna.

Promene u postavi se nisu zaustavile. Aleksandar “RapidBasstard” Milutinović se pojavio kao primetan dodatak. Dobro poznato ime u srpskoj metalskoj sceni, aktivan u thrash metal bendu Deadly Mosh iz Kragujevca, prethodno je sarađivao sa pionirom death metala, bendom Dead Joker. Njegova veza sa trenutnim članovima Oathbringera odigrala je značajnu ulogu u njegovom pozivu da se pridruži ekipi.

Nakon impresivnog nastupa na Running Free Festivalu u Bugarskoj, bend je donio stratešku odluku. Bivši basista i vokal, Miloš “Priestkiller” Stošić, sada će se ekskluzivno fokusirati na vokale, poboljšavajući interakciju sa publikom. Pera “Axxer” Đorđević preuzima ulogu Solo Gitariste, a Aleksandar “RapidBasstard” Milutinović će se brinuti o Bas Gitari.

Ova promena označava uzbudljivo novo poglavlje za Oathbringer, dok gledaju prema svom nadolazećem albumu i obećavajućoj budućnosti u svetu heavy metala.

Osim ovih promena u postavi, bend će sada nastupati kao petočlani sastav u sledećoj postavi:

· Miloš “Priestkiller” Stošić – Vokal

· Lazar “Berserker” Zakić – Ritam Gitara / Bek Vokal

· Pera “Axxer” Đorđević – Solo Gitara / Bek Vokal

· Aleksandar “RapidBasstard” Milutinović – Bas Gitara / Bek Vokal

· Bora “Unholy One” Petrović – Bubnjevi

Bend će promociju novog albuma započeti mini regionalnom turnejom koja će početi početkom marta, a na leto će se fokusirati na festivalske svirke, od kojih su neke već zakazane.