Tue. Nov 30th, 2021

(Image credit: Roberto Ricciuti/Redferns)

Objašnjeno zašto Mike Rutherford iz Genesisa svira gitaru od 140 dolara

Kada Mike Rutherford stupa na scenu sa Genesis-om tokom njihovog trenutno odloženog “The Last Domino? reunion tour”, on svira na gitari koja zapravo košta svega 140 dolara.

Otkrio je Squier Bullet Stratocaster tokom lokdauna u Južnoj Africi i bio je toliko impresioniran njegovim performansama da je dodao još nekoliko na svoju platformu.

“Upravo sam mu kupio još nekoliko drugih koje sam prilično jeftino našao u odeljenju za rasprodaju u Guitar Guitaru u Njukaslu” – rekao je njegov roudi Steve Prior u nedavnom intervjuu za Guitar Player. – Koštale su oko 138 dolara po komadu! Mislim, za taj novac to su neverovatno dobre gitare.

Njegova omiljena je neobične boja; radi se o limitiranom izdanju pod nazivom Sonic Grey. … Mike je kupio gitaru u prodavnici u Kejp Taunu jer je zaboravio da ponese svoju crnu Clapton Strat sa sobom. On je zapravo kupio dva.

„Sedeći kod kuće u Kejp Taunu… Mike se jednostavno zaljubio u nju, svirao je uz svoj laptop i ponovo učio sve pesme Genesisa. To je radio tokom skoro celog prvog lokdauna jer mu nije bilo dozvoljeno da izađe iz Kejp Tauna. … Vratio se govoreći koliko voli ovu gitaru. ”

Squier Bullet Stratocaster Sonic Grey

On je rekao da je Mike nadogradio deo hardvera gitare “samo da bi bila pouzdanija za turneju”, a poboljšao je i električne pikapove “u slučaju da dođemo u interakciju sa ogromnim LCD ekranom od 70 stopa” – nešto što većina instrumenata na tom nivou cena nikada ne bi moglo da doživi.

“Ne može da ispusti iz ruku Sonic Grey” – rekao je tehničar. – “To je prva gitara koju želi da svira svaki dan i koristi je za neke velike pesme u setu Genesisa, uključujući “No Son of Mine” i “Mama”.”

Objasnio je da Rutherfordu nije smetala početna reputacija Squiera, koja je u vlasništvu kompanije Fender.

– Pitao sam ga da li bi voleo da skinem nalepnicu Squier sa glave, ali on je rekao da želi da ostane – rekao je Prior. – U Fenderu verovatno skaču do meseca!

Highwaystar Magazine radio