Objavljena je lista 100 najboljih serija svih vremena

Daily Mail Weekend magazin je povodom tridesetog rođendana predstavio listu od 100 najboljih serija svih vremena, koju predvode legendarne “Mućke”.

Naveli su da su povodom proslave godišnjice zamolili čitaoce da pošalju listu od deset najboljih TV serija kako bi mogli da sastave konačnu listu 100 najboljih.

Kažu kako su prikupili liste koje su uključivale najrazličitije žanrove te da su prebrojali rezultate i kreirali konačnu listu.

Britanci izglasali: Ovo je najsmešnija scena u istoriji TV serija

Prvo mesto zauzele su “Mućke”, a upravo je prošle godine scena iz ove serija proglašena najsmešnijom u istoriji TV serija.

Spomenuta scena je iz epizode “Yuppy Love” iz šeste sezone, a emitovana je u januaru 1989. godine. Del Boj je imitirao Gordona Geka iz filma “Wall Street” te se srušio na pod.

Drugo mesto zauzela je serija “Line of Duty”, a prvih deset čine i “Downton Abbey”, “Fawlty Towers”, “Strictly Come Dancing”, “Inspector Morse”, “Friends”, “Dad’s Army”, “Poldark”.

Na listi su se našla i neka od popularnih ostvarenja poput “Game of Thrones”, “Sopranosa”, “Succession”, “Mad Men”, “Chernobyl”, “The Wire”.

Celokupnu listu možete pogledati ovde.