Obscura predstavili novog bubnjara

Death metal bend Obscura nedavno su otkrili da su svi osim osnivača gitariste i pevača Steffen Kummerer napustili sastav pre nego što je krenuo sa radom na novom albumu u studiju.

Raskol je nastao usled kreativnih razlika, za koje je gitarista i pevač Steffen Kummerer rekao da je on glavni uzrok. Ali bend se polako obnavlja.

Obscura su prvo objavili da je bivši basista Jeroen Paul Thesseling pristupio grupi ponovo, a njih dvojica su sada saopštili javnosti da je njihov novi bubnjar David Diepold (Cognizance).

Obscura je takođe objavila video snimak Diepolda koji svira kroz njihovu pesmu”Vortex Omnivium” iz 2011. godine.

“Kada vas Obscura traži da se priključite grupi definitivno je bilo ostvarenje snova!” reče Diepold. “Znate, sada sam u trenutku karijere gde mogu da kažem da se sati i sati vežbanja za bubnjem konačno isplaćuju. Posebno tokom poslednjih pet ili šest godina, zahtevi bendova i muzičara za saradnju konstantno postaju sve profesionalniji i sarađujući s tim umetnicima, mnogo mi je pomoglo da poboljšam svoje veštine sviranja i da se razvijam kao muzičar. Daću sve od sebe da na nastupima odsviram što je sličnije moguće stvari koje su odsvriali Hannes i Sebastian, ali najviše od svega, radujem se što ću napisati novi materijal sa tako izvanrednim muzičarima! ”

Obscura će snimiti svoj novi album ove godine.