Marilyn Manson. CREDIT: George Pimentel/Getty Images.

Odbačena je tužba bivše asistentkinje za seksualni napad Marilina Mansona

Tužba žene koja je radila kao lični asistent Marilina Mensona je odbačena.

Sudija Višeg suda u Los Anđelesu okončao je slučaj zbog zastarelosti, koja je istekla nakon dve godine od navodnih zločina, prenosi Rolling Stone.

Inicijalna tužba Ešli Volters protiv pevača čije je pravo ime Brajan Vorner, između ostalih optužbi za navodni seksualni napad, seksualno zlostavljanje, seksualno uznemiravanje i namerno nanošenje emocionalnog stresa. Prvobitno je navela Varnerovu etiketu, Marilin Manson Records, Inc., kao saoptuženog.

Menson je negirao sve optužbe koje mu je iznela Volters, tvrdeći da su ona i drugi optuživači „cinično i nepošteno tražili da unovče i iskoriste pokret #MeToo“ pokretanjem „koordinisanog napada na njega“.

„Tužilac je naveo premalo činjenica i prekasno da bi ovaj slučaj ostao na sudu“, rekao je sudija Majkl Stern.

„Čitajući prvu izmenjenu žalbu u celini, [Valters] tvrdi da je [ona] bila svesna radnji protiv nje do trenutka kada je napustila posao. Tako je do podnošenja tužbe prošlo devet do 10 godina, daleko iznad dvogodišnjih rokova zastarelosti njenih potraživanja.”

Volters tvrdi da joj je Menson prišao u martu 2010. da pohvali njenu fotografiju. Kasnije su se sreli kada ju je Menson navodno zamolio da se skine za fotografije, na kraju joj je gurnuo ruku u njen donji veš, tvrdila je Volters u odelu.

Iako je Voltersova napustila prvi sastanak sa Mensonom „osećajući zbunjenost i strah“, u tužbi se navodi da je „takođe osećala uzbuđenje zbog njihove kreativne veze i sličnih umetničkih interesovanja“ i „donela odluku da… ignoriše traumatizirajuće iskustvo prikovane za njegov krevet ”.

Zvanično je pristala da radi kao njegov lični asistent u avgustu 2010.

Menson je navodno radio na još fotografija sa Voltersom za koje Volters tvrdi da se dogodilo više incidenata, uključujući snimanje na kojem ju je neimenovani glumac, kojeg je Manson angažovao, „bacio o zid i grubo joj gurnuo jezik u usta“.