Opeth u Tvornici kulture tek 2022. godine

Legende švedskog progresiv metala, veliki Opeth, pomerili su svoju evropsku turneju za sledeću godinu pa će tako u zagrebačku Tvornicu kulture stići u ponedjeljak, 26. septembra 2022.

Ekskluzivan klupski koncert i jedini njihov nastup u regiji prilika je za domaće fanove da konačne uživo vide Mikaela i ekipu, po mnogima svirački jedan od najboljih(i najusviranijih) bendova koje je metal žanr dao unazad dugo vremena.

Sa 13 studijskih izdanja iza sebe, od kojih je još uvek aktualan “In Cauda Venenum” objavljen prošle godine, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u poslednje vreme na progresiv metal, koji je uz povremena skretanja ka starim žešćim smerovima imao sada sve više upliva i jazza.

Sve ulaznice kupljene za prvi termin (22. marta) vrede i za koncert 26. septembra 2022. godine. Svi kojima novi datum ne odgovara mogu vratiti ulaznicu od 15. do 31. marta 2021. na prodajnom mestu gde su je i kupili.

Preostali kontigent u prodaji je po ceni od 200 kn, a ostane li ih, ulaznice će na dan koncerta koštati 230 kn. Službena prodajna mesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mestima Eventima i online.

A evo i kako legendarni Opeth zvuči uživo :