Photo : promo

Oridano Gypsy Jazz Band singlom i spotom „Hyperswing“ najavljuju nove diskografske projekte

Kada govorimo o gypsy jazz sceni u Hrvatskoj, onda je Oridano Gypsy Jazz Band nezaobilazno ime u svakoj kombinaciji, projekat gitariste Orjena Riđanovića koji se naslanja na zvuk legendarnog Djanga Reinhardta.

Moć muziciranja se ocrtava u njihovoj virtuoznosti koja suvereno zavodi slušaoca, a tako je i s novim singlom i spotom „Hyperswing“. Ovu žestoku i uzbudljivu numeru interesantne forme i visprenih kompozicijskih rešenja, prati i videospot snimljen u pitoresknom Grožnjanu, gradu u kojem je sastav i osnovan. Uz Orjena kao autora numere i vođe sastava su i legendarni Milivoj Majdak na ritam gitari, Vjekoslav Crljen na kontrabasu i mladi bubnjar Filip Lusavec. Na aranžmanu su svoj doprinos dali klarinetist Aldo Foško i ritam gitarist Hrvoje Sudar. Režiju spota potpisuje Domagoj Lončar (Filmcave Produkcija).

Ovom kompozicijom Oridano Gypsy Jazz Band najavljuje nova diskografska izdanja koja spremaju za 2024. godinu, a istovremeno potvrđuje svoju dominantnu prisutnost na hrvatskoj gypsy jazz sceni. Numera „Hyperswing“ objavljena je u izdanju zagrebačke izdavačke kuće Hitchtone Music & Promotion.