Foto: Jechtography

Originalni pevač Slipknota dolazi u Novi Sad

Anders Colsefni, originalni pevač popularnog američkog giganta Slipknot nastupiće 20. jula u SKCNS Fabrika u Novom Sadu.

Colsefni je sa Slipknotom snimio demo-album “Mate. Feed. Kill. Repeat” (1996.), kada su pored njega u bendu bili i Joey Jordison, Paul Gray, Shawn „Clown“ Crahan, Donnie Steele i Josh „Gnar“ Brainard. Demo-album je objavljen u 1.000 kopija i danas predstavlja kolekcionarski primerak. Ubrzo nakon toga Anders biva zemenjen sadašnjim pevačem Corey Taylorom sa kojim je ostao u prijateljskim odnosima. Slipknot je zapravo želeo da Anders ostane u postavi ali kao perkusionista i prateći vokal što on nije prihvatio. MFKR ostaje nedovoljno promovisan iako je činio osnovu današnjeg Slipknot zvuka, kombinaciju više pravaca gde je bend ekperimentisao sa death metalom, nu metalom ali i funk zvukom. Nakon toga Anders pokreće bend Painface sa kojim objavljuje nekoliko izdanja.

Slipknot – originalna postava

2023. godine se javlja ideja da Colsefni sa svojim sadašnjim bendom The Feeders održi turneju po Australiji i Novom Zelandu izvodeći “Mate. Feed. Kill. Repeat.” u celosti. Nakon odlično prihvaćenih koncerata bend dobija ponude da MFKR bude predstavljen i u Evropi te će i domaća publika biti u prilici da prisustvuje ovom ekskluzivnom nastupu koji će biti posvećen tragično preminulim Slipknot članovima Joey Jordisonu i Paul Grayu.

Isto veče kao predgrupe nastupiće i bendovi iz Australije: Kaosis, Sin Soto i Piston Fist.

Ulaznice će biti puštene u prodaju od 7. februara na svim Gigstix prodajnim mestima po sledećim cenama: 1.500 – early bird, 2.000 – pretprodaja i 3.000 – na dan koncerta.

Za više informacija zapratite zvanični Facebook Event. Koncert organizuju MM Concerts i Serbian Hellbangers u saradnji sa SKCNS.