Otkazano ovogodišnje izdanje Metaldays festivala u Sloveniji

Ovogodišnje izdanje MetalDays festivala trebalo je da bude održano od 28. jula do 3. avgusta na lokaciji Vista u slovenačkom gradu Velenju, međutim to se neće dogoditi.

Ulaznice su bile u prodaji, sve informacije su bile poznate, ali organizatori su odlučili da ipak moraju da otkažu ovogodišnje izdanje i druženje prebace na 2025. godinu, od 27. jula do 2. avgusta.

Izuzev sjajnog lineupa koji je pripremljen, i zbog kog verni obožavaoci uvek znaju šta mogu da očekuju i kakva je ovo svetkovina za sve metalce, festival se 2023. godine po prvi put održao u prelepom ambijentu u Velenju nakon što se godinama ranije održavao u Tolminu.

Samo neki od najavljenih bendova za ovogodišnje izdanje bili su Blind Guardian, Accept, Emperor, God Is An Astronaut, Rage, Soen, Korpiklaani i mnogi drugi, ali je izdanje otkazano zbog, kako organizatori navode, velikih izazova sa kojim se festival prošle godine suočio, odnosno poplava zbog kojih su poslednja dva dana festivala i otkazana pa je festival u finansijskim problemima.

Celu izjavu prenosimo ispod:

“Draga MetalDays zajednico,

Sa mešavinom emocija delimo ovu vest: MetalDays se neće održati 2024. Nažalost, zbog izazova na koje smo naišli, morali smo da donesemo tešku odluku da ove godine ne nastavimo sa festivalom.

Nakon opsežnih diskusija, doneli smo tešku odluku da odložimo MetalDays 2024 i umesto toga prebacimo fokus na MetalDays 2025, koji bi trebalo da se održi od 27. jula do 2. avgusta 2025. Iako ova odluka nije doneta olako, verujemo da je najviše razumno i u najboljem interesu svih uključenih.

Kao što znate, otvoreno smo pričali o izazovima sa kojima se MetalDays suočio, zajedno sa mnogim drugim festivalima, tokom protekle godine. MetalDays 2023 je naišao na neviđene poteškoće zbog velikih poplava, što je dovelo do otkazivanja poslednja dva festivalska dana. Posledice, zajedno sa finansijskim problemima, učinile su nam izazov da pružimo iskustvo koje svi zaslužujete.

Na MetalDays-u, naša misija je od samog početka bila da organizujemo najbolji mogući događaj. Postavili smo letvicu veoma visoko, a vi, naši dragi posetioci, kao i bendovi, agenti, ekipa i partneri, ne zaslužujete ništa manje. S obzirom na okolnosti, odmor i preusmeravanje naših napora da obezbedimo sjajno sledeće izdanje čini se pravim korakom napred.

Umesto da žurimo u još jedan ciklus planiranja sa finansijskim izazovima, ovo vidimo kao priliku da napravimo pauzu, pregrupišemo se i posvetimo se obezbeđivanju uspeha sledećeg izdanja.

Želimo vam svima samo najbolje i još jednom izražavamo našu zahvalnost za svu vašu podršku na svakom MetalDays izdanju. Pratite naše društvene mreže i veb lokaciju za ažuriranja. Uskoro će nam se putevi ponovo ukrstiti.
Tim MetalDais-a.
*Karte kupljene za 2024. važiće za 2025. godinu, a vlasnici ulaznica biće kontaktirani putem mejla.
**Vlasnici ulaznica za MetalDays 2024 mogu besplatno da posete GoatHell Festival.”