Photo : Promo

Ove godine se održava prvo izdanje Start festivala u prelepom ambijentu Borkovca nadomak Rume

Od 17. do 19. juna ove godine održaće se prvi po redu Start festival u izletištu Borkovac, nadomak Rume.

Na samom podnožju Fruške Gore, ušuškanoj atmosferi, blizini borova i Borkovačkog jezera posetioci i obožavaoci prirode imaće priliku da tokom tri dana trajanja festivala čuju 15 izvođača iz Srbije i regiona i upoznaju se sa lepotama sremskog okruga i opštine Ruma. U vremenu masovne kulture i organizacije velikih događaja karakter festivala će biti usmeren na stvaranje osećaja intimnosti, komfornosti i neposrednosti pomešanog sa vrhunskim kvalitetom u svim aspektima koji jedan muzički događaj podrazumeva.

Posetioci će imati prilike da uživaju u hitovima Vasila Hadžimanova, Eyesburna, Kolje, Vampira, Let 3 i mnogih drugih.

Tačan raspored bendova po danima je sledeći :

Petak 17. jun : Busole Bez, Bend po imenu Tingo, Vasil Hadžimanov bend, Vampiri i Kolja.

Subota 18. jun : Freaky fight for freedom, Stray Dogg, Samostalni referenti, Atheist Rap i Eyesburn.

Nedelja 19. jun : Fready Kruger, (Ne)normalni, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Sale i sedlari i Let 3.

Osnovna ideja festivala je da pruži vrhunsko muzičko iskustvo u prirodnom okruženju.

“Cilj nam je da okupimo i predstavimo istaknute bendove i autore iz Srbije i regiona ali i da promovišemo rad mladih i kvalitetnih bendova iz Srbije.” – kažu iz organizacije festivala.

Za one koji vole prirodu, ovo će neupitno biti prelepo iskustvo. Pastorala je reč koja opisuje dramski oblik čiji se zaplet odvija u idiličnom ambijentu, gde pastiri i pastirice slave ljubav, život i prirodu, daleko od gradskog života.

Cilj Start festivala je upravo to – da slavi ljubav, muziku i prirodu, daleko od gradskog života kog smo se svi umorili.

Kako stići do Borkovca ?

Start festival će biti organizovan u šumi pokraj Borkovačkog jezera koji se nalazi u opštini Ruma. Nalazi se na manje od sat vremena vožnje od Beograda, Novog Sada, Šapca, Sremske Mitrovice, Stare Pazove, Inđije, Šida…

Kroz Rumu prolazi Auto put Beograd – Zagreb, a ukoliko neko voli drugačiji vid prevoza možete doći i vozom budući da kroz Rumu prolazi međunarodna pruga Beograd – Zagreb – Ljubljana, ili avionom jer je aerodrom udaljen svega 40km. Kada niste0 na festivalu možete obići i brojne turističke znametinosti u okolini. Ruma se nalazi na 14km od banje Vrdnik kao i svih manastira i vinarija Fruške Gore. U okolini Rume se nalazi 6 jezera.

Karte možete kupiti u okviru prodajne mreže tickets.rs po promotivnoj ceni od 2500 za sva tri dana festivala, odnosno dnevnu kartu po ceni od 1000 dinara do 20. maja 2022. godine.