Ovo je najgledanija serija na HBO-u

Svakog meseca istakne se neka druga najgledanija serija na striming servisima ili televizijama, a koja je vredna pomena.

Ovog puta, najgledanija serija na HBO platformi popularna je širom sveta, a stigla je na ovaj servis pre malo više od mesec dana.

Ova serija je srušila HBO Max i ima 98% na Rotten Tomatoes

U pitanju je španska horor serija 30 Coins (u originalu 30 Monedas) kreatora Aleksa de la Iglesije, piše Index.hr.

Prema podacima analitičkog sajta FlixPatrol, 30 Coins je trenutno najgledanija serija ma HBO-u širom sveta, dok se u Srbiji nalazi na četvrtom mestu.

U prvoj sezoni popularne španske serije upoznali smo se s sveštenikom Manuelom Vergarom, bivšim zatvorenikom i egzorcistom, kojeg je crkva proterala u udaljeno špansko selo Pedrazu.

Vergara se nada da će tamo uspeti da zaboravi na svoju mračnu prošlost, ali nakon što selo počnu da napadaju natprirodne sile, on se uz pomoć meštana baca u istraživanje misterioznog srebrnjaka koji stoji iza svih problema.

U nastavku slede spojleri

Vergara kasnije saznaje da je misteriozni srebrnjak jedan od 30 srebrnjaka zbog kojih je Juda Iskariotski izdao Isusa.

Satanistički kult koristi ove srebrnjake kako bi stvorio pakao na Zemlji.

U posljednjoj epizodi prve sezone Vergara se žrtvovao kako bi zaustavio apokalipsu, ali u trejleru za novu sezonu vidimo da se trenutno nalazi u paklu, gde se bori protiv demona iz svoje prošlosti.

U isto vreme, Angel, jedan od vođa kulta, u Njujorku pokušava da sastavi novi tim koji želi da zauvek uništiti planetu.

Glavne uloge u seriji igraju Eduard Fernandez, Megan Montaner, Migel Angel Silvestre, Manolo Solo, Pepon Nieto i Kozimo Fusko, a u drugoj sezoni im se pridružuju Pol Điamati, Karlos Bardem, Najva Nimri i Manuel Burke.

Najgledanija serija dobija pohvale i kritičara i gledalaca

Mnogi kritičari su pohvalili 30 Coins i nazvali ga „katoličkom verzijom kosmičkih horora Vilijama Houpa Hodžsona i H. F. Lavkrafta“.

Horor serija na portalu Rotten Tomatoes trenutno ima ocenu 91%.

Isto tako, brojni gledaoci izrazili su svoje oduševljenje na društvenim mrežama.

„Ovo je jedna od najboljih horor serija svih vremena. Svrstao bih je uz klasike kao što su RigetAmerican Gothic, prve dve sezone Američke horor pričeHannibal i Carnivale„, napisao je jedan gledalac.

„Svidela mi se serija! Koncept je sjajan, a priča je dosledna pa sam mogao da pratmi šta se događa. Gluma je isto sjajna, a produkcija je vrhunska“, dodao je drugi.

„Ovo morate pogledati“, „Zašto nito ne priča o ovoj seriji?“, „Ovo je mešavina Lavkrafta i Da Vinčijevog koda„, samo su neki od komentara.