Ovo je najstarija pesma na Billboard listi, i upravo je sela na ton

Više od 60 godina nakon što je objavljeno, izvođenje Lesley Gore pesme “Misty” hit je broj 1 na jednoj Billboard listi.

Zvanično od 13. januara ova pesma će postati prva na TikTok Billboard Top 50 listi.

TikTok Billboard Top 50 je sedmična rang lista najpopularnijih pesama na TikTok-u u Sjedinjenim Državama na osnovu kreacija, pregleda videa i angažovanja korisnika. Najnovija tabela odražava aktivnost od 1. do 7. januara. Aktivnost na TikTok-u nije uključena u Bilbord grafikone osim u TikTok Billboard Top 50.

Ovo su najveći novogodišnji hitovi prema Billboardu

„Misty“, džez standard koji je napisao Erroll Garner 1954. i snimila Gore za njen debi album iz 1963. “I’ll Cry If I Want To”, prvobitno je debitovao na TikTok Billboard Top 50 na 3. mestu (6. januara) pre njegovog uspona na broj 1.

Kao što je objavljeno prošle nedelje, TikTok upotreba „Misty“ uglavnom uključuje trend gde se korisnik prikazuje bez neke funkcije (naočare, određena frizura, itd.), a zatim sa tom funkcijom.

Ovih 20 albuma su se najduže u istoriji zadržali na listi Billboard 200

„Misty“ je nastavila da skače u strimovima koji ispunjavaju uslove za Bilbordove liste otkako je njegov TikTok trend počeo. U poslednjoj nedelji praćenja za liste kao što je Billboard Hot 100 (29. decembar – 4. januar), pesma je zaradila 330.000 zvaničnih strimova na zahtev u SAD, što je povećanje od 36%, prema Luminate.

S obzirom da je stara više od 60 godina, „Misty“ je najstarija pesma koja vlada na TikTok Billboard Top 50 od njenog osnivanja u septembru 2023.

Sa stazom očišćenom od prazničnih melodija, „Everybody“ Nicki Minaj sa Lil Uzi Vertom se nalazi na broju 2, dok se „Sky“ Playboy Cartija vraća na top-liste, ovog puta na 3. mestu.