Ovo je trenutno najgledaniji film na Netfliksu

Američka drama “Četiri dobra dana” iz 2020. nedavno je stigla na Netflix i izazvala je interesovanje korisnika platforme za striming širom sveta.

Za kratko vreme film je postao toliko popularan među korisnicima iz Hrvatske da je zauzeo prvo mesto u trendu na Netflixu.

Prestigao je filmove snimljene ove godine kao što su Old Dads, Locked In, Pain Hustlers i Wingwomen. Iako smo navikli da je gledamo u komedijama, glavnu ulogu u ovoj drami ima Mila Kunis.

Osam najbolje ocenjenih horora na Netfliksu

O čemu je film?

Priča prati borbu mlade žene po imenu Moli (Mila Kunis) sa teškom zavisnošću od heroina. Radnja filma se fokusira na četiri dana Molinog života kada ona pokušava da ostane prisebna kako bi primila naltrekson, lek koji blokira dejstvo heroina i pomaže u prevazilaženju zavisnosti.

31-godišnja Moli traži podršku od svoje majke Deb (Glenn Close) u teškim trenucima.

Uz sve ovo, oboje se suočavaju sa traumama iz prošlosti koje su izazvali jedno drugom i pokušavaju da ponovo izgrade svoju vezu. Iako se Deb trudi da se potpuno posveti svojoj ćerki, Molina zavisnost je preuzela čitavo njeno postojanje.

Film je zasnovan na članku pod naslovom Kako je Amanda? Priča o istini, lažima i američkoj zavisnosti novinara i Pulicerovog dobitnika Eli Saslova u Vašington postu. Taj članak dokumentuje borbu mlade žene sa zavisnošću od heroina koja traži pomoć od svoje majke. Članak je objavljen u julu 2016.