Ozzy Osbourne ima Parkinsonovu bolest

Ozzy Osbourne je u utorak (danas – 21. januara) šokirao svet otkrivši dijagnozu prema kojoj ima Parkinsonovu bolest, poremećaj centralnog nervnog sistema. Vest o bolesti je došla nakon što je Ozzy pregurao niz zdravstvenih problema tokom 2019. godine zbog kojih je i pomerio turneje po celom svetu.

Legendarni rocker je to otkrio u utorak ujutro u intervjuu za Good Morning America, govoreći sa domaćinom Robinom Robertsom. Ozzyjev novi album “Ordinary Man” izlazi narednog meseca, a “Prince of Darkness” je nedavno započeo impresivan povratak na scenu sa pesmama “Under the Graveyard” i “Straight to Hell”.

Pročitajte deo Ozzyjevog intervjua.

“Bilo je izazovno za sve nas”, rekao je Osbourne Robertsu. “Ja sam poslednji koncert otpevao na dočeku Nove godine na Forumu. Tada sam imao gadan pad. Morao sam da operišem vrat, koji mi je sjebao sve živce.”

Njegova supruga Sharon Osbourne dodala je više o dijagnozi. “To je PRKN 2”, rekla je. “Postoji toliko različitih vrsta Parkinsonove bolesti, neće umreti, ali utiče na određene živce u vašem telu. I to je to, jedan dan će vam biti dobar i neće vas boleti, ali sledeći hoće.”

Ozzy je nedavno objavio svoj treći singl sa predstojećeg istoimenog albuma “Ordinary Man” na kojoj nastupaju i Elton John, Slash i Duff McKagan. Ozzy bi takođe ove godine trebao ponovo da krene na put i održi dugo odlagane turneje. Album će objaviti 21. februara.