Wed. Aug 4th, 2021

Partibrejkersi, Hladno Pivo i mnogi drugi vas čekaju krajem jula u Vršcu na Wind Rock festu

Usled pandemije Covid 19 virusa, stopirane su bile sve aktivnosti oko organizacije festivala.

Sada kada je nadamo se, ova situacija za nama, a Vi da ste dobrog zdravlja, možemo vas obradovati informacijom da će se “Wind Rock Fest” u Vršcu održati ! I to u terminu od 29.07. – 01.08.2021. godine. Pod motom “ Let’s rock again ! “ mesto festivalskog ostaje i dalje isto, Vršačko jezero.

Manifestacija koja je pre par godina, okupila veliki broj publike, na odličnim koncertima, održaće se i ove godine, u organizaciji UG “Good Energy” iz Vršca. Ono što je novo, to je promena naziva manifestacije u “ Wind rock fest “, jer po čemu je Vršac poznat ako ne po vetru, i u skladu sa time želimo da i festival ima potpis i karakteristike Vršca.

Festivalski program počinje u četvrtak 29.07.2021. godine, i trajaće do nedelje 01.08.2021. godine kada je na programu tradicionalni „ Vršački kotlić “ . Posetioci će imati prilike da uživaju u vrhunskoj rock muzici, u izvođenju velikog broja bendova, kako mladih i neafirmisanih, tako i iskusnih veterana domaće rock scene. Prvobitni program, u odnosu na prošlogodišnji, je malo da promenjen, ali nadamo se da ljubitelji dobre muzike neće zameriti.

Line up festivala:

Četvrtak 29.07.2021. : 

Wind rock Up !

Takmičenje demo bendova

Specijalni gosti – Jorgovani

Petak 30.07.2021. :

Znoj ! ( Pančevo )

Iskaz ( Pančevo )

Partibrejkers ( Beograd )

Zona katastrofe ( Novi Sad )

Subota 31.07.2021. :

Wajz

Tanja Jovićević i Oktobar 1864

Hladno Pivo

Majkan

Četvrtak je namenjen za zagrevanje pred dve glavne festivalske večeri. Ove godine po prvi put organizujemo „ Wind rock up ! ” – takmičenje demo bendova ! Priliku da nam se predstavi, imaće 6 bendova, a njih bira publika glasanjem na našoj Facebook stranici. Glasanje traje do 10.07. u ponoć, kada ćemo saznati ko će od prijavljenih bendova imati priliku da nam se predstavi, i takmiči za vredne nagrade. Naravno, ocene će deliti stručni žiri sastavljen od muzičara i novinara, a jedan deo glasova donosi i publika. Za sam kraj večeri, kao specijalni gosti nastupiće dobro poznati boemski pankeri – Jorgovani.

Petak je rezervisan za već proverene rock snage Partibrejkerse, kao i uvek energične pančevce – Iskaz. Pored njih, čast da otvore program u petak imaće finalisti Mobil demo festa, Festovog demo festa, kao i puno drugih manifestacija , Znoj iz Pančeva. Za kraj večeri, i pripremu za sledeći dan, pobrinuće se Zona katastrofe uz najveće hitova R’n’R-a .

Subotu započinjemo velikim brojem različitih celodnevnih aktivnosti. Pored berze ploča, Rock kvizalice, svojih 5 minuta slave imaće i najmladji, koji će nam pokazati svoje umeće i poznavanje rock muzike na gitari. Nastupaju vršački muzički centri i škole gitare: „ Bulijeva škola rock-a “ , Muzički centar „ Zvončići “, a tu je i lokalna punk podrška u vidu benda „ Zlotvori “. Večernji program otvaraju mladi reperi Wajz. Za one koji ipak vole mekši zvuk,i laganiji ritam, tu je nastup Tanje Jovićević i Oktobra 1864. Kao hedlajneri subotnje večeri, nastupiće po prvi put u Vršcu, legendarni pankeri iz Gajnica – Hladno pivo ! Za kraj večeri,i čast da zatvore ovogodišni festival, ima Majkan, punk rock bend iz Apatina.

Nedelja je zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni “ Vršački kotlić “ ,takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe. Dok se kuvanje odvija, na bini će se predstaviti lokalni KUD-ovi, i time predstaviti tradiciju i kulturu kako Vršca, tako i Banata.

Informacije oko ulaza i karata:

Ulaznice za festival po PROMO ceni od 1000 din za tri dana festivala ( paket za Wind rock + Wind rock fest ), možete nabaviti:

– Rock klub ” Čadjava furuna nova “, Vršac, Trg Svetog Teodora Vršačkog 17 ( preko puta stare autobuske )

– Porukom u inbox stranice festivala – ulaznice možemo poslati fizčki preko kurira ili ih možete dobiti online na vaše mail

– na svim prodajnim mestima tickets.rs ( bivši Eventim )

– Putem telefona: +381601344129

Festival se trudi da brine za sve izvođače,zaposlene i posetioce, primenom svih potrebnih epidemioloških mera.

Kamp

Za sve zainteresovane posetioce, obezbedili smo i mesto za kampovanje. Ulaz u kamp je besplatan, uz kupljenu festivalsku ulaznicu. Zbog ograničenog mesta za kampovanje, molimo sve posetioce da nam se jave na mail ( prolecenavsjezeru@gmail.com ), kako bi rezervisali sebi mesto. Na taj način i nama pružate priliku da kamp organizujemo na najbolji mogući način.

Photo : Promo

Highwaystar Magazine radio