Wed. Oct 27th, 2021

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 16: Paul McCartney performs live at The O2 Arena on December 16, 2018 in London, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

Paul McCartney prozvao Stonese da su ,,blues cover bend”

Paul McCartney je u novom intervjuu nazvao The Rolling Stones kao „blues cover band“.

Muzičar je se osvrnuo na nasleđe The Beatlesa kada je dao primedbu o suprotnom taboru.

McCartnei je rekao: „Nisam siguran da bih to trebao reći, ali oni su blues cover bend, to je nešto što su Stonesi. Mislim da smo mi malo šire gledali od njih.”

“Njihov koren je jednostavno blues”, rekao je McCartney Howard Sternu za Rolling Stone. „Kada pišu neke pesme, ta pesma mora da ima veze sa bluesom. [The Beatles] su imali malo više različitih uticaja. Postoji mnogo razlika i ja volim Stonese, ali ja sam s vama. Beatlesi su bili bolji. ”

Frontmen grupe Rolling Stones Mick Jagger kasnije je odgovorio na McCartneyeve komentare šalivši se da “očigledno nema konkurencije” između dva benda.

„Jedan bend, na sreću, još uvek svira na stadionima, a drugi bend ne postoji“, dodao je Jagger i rekao – “Velika je razlika, međutim, u tome što su The Rolling Stones veliki koncertni bend i u svim ostalim decenijama i u raznim koncertnim prostorima, a Beatlesi nikada nisu napravili turneju po arenama. Razišli su se pre nego što je njihova turneja zaista započela. Beatlesi su nastupili na Shea stadionu 1965. godine. Stonesi su nastavili da sviraju. Počeli smo da sviramo na stadionima 1970 -ih i još ih radimo. To je velika razlika između ova dva benda. Jedan bend, na veliku sreću još svira na stadionima, a drugi više ne postoji.”

Stonesi su trenutno na zakazanoj turneji „No Filter“ po Severnoj Americi. Prošlog vikenda bend je izveo svoju pesmu „Connection“ uživo prvi put posle 15 godina.

Highwaystar Magazine radio