Pearl Jam objavili novi singl

Pearl Jam su objavili još jednu novu pesmu pod nazivom “Quick Escape”, a naći će se na nadolazećem albumu benda “Gigaton” koji će biti objavljen ovog petka, 27. marta, preko Monkeywrench Recordsa/Republic Recordsa. Produciran od strane Josh Evansa i samog benda, a označava njihovo prvo izdanje od 2013. godine i albuma “Lightning Bolt”.  

Prema magazinu Rolling Stone, “Quick Escape” vidi frontmana Eddieja Veddera kako govori naučno-fantastičnu priču o devastiranoj planeti. O albumu možete više pročitati ovde.

“Ne mogu da vam kažem koliko sam ponosan na ove pesme” – rekao je Jeff Ament. “Kao što znate, imali smo dosta vremena koje smo iskoristili da pokušamo dosta toga, tako da smo ga korisno “potrošili”. ”

“Pravljenje ovog albuma bilo je dugo putovanje,” rekao je Mike McCreadi. “Bilo je emocionalno mračno i zbunjujuće, ali i uzbudljivo i eksperimentalno putovanje ka muzičkom spasenju. Saradnja sa mojim kolegama na “Gigatonu” na kraju mi je pružila veću ljubav, svest i znanje o potrebi ljudske povezanosti u ovim vremenima.”