Pearl Jam poslali preteća pisma njihovom tribute bendu ; zahtevaju da se zapali sav merch

Londonskom tribute bendu Pearl Jama sličnog imena stigla su pisma advokata Pearl Jam-a u kojima se traži da izvrše promene ili da se suoče sa pravnim postupkom.

„Tražili su od nas da promenimo ime benda“, rekao je gitarista benda koji nosi ime Pearl Jamm, Tim Love za BBC. „Tražili su od nas da im predamo … adrese e-pošte, imena domena, a takođe su tražili da uništimo sav merch.“

Pearl Jamm postoji od 2016. godine i od ponedeljka popodne je imao 9.154 lajkova na Fejsbuku i 1.194 na Tviteru. Sad, predmet njihove naklonosti tvrdi da postojanje Pearl Jamm-a nanosi štetu njihovoj marki, što Love smatra smešnim.

„Niko nikada nije došao na naš koncert, ostao na njemu do kraja i prišao nam tražeći njihov novac nazad, jer su očekivali da vide Pearl Jam kako svira u nekoj garaži u Highburiju.“

Basista Richard Gaia dodao je da sada moraju da počnu ispočetka, što je još zastrašujući zadatak s obzirom na nedostatak posla zbog pandemije koronavirusa.

Bend je na svojoj Facebook stranici objavio otvoreno pismo Pearl Jam-u, rekavši da se postupci advokata protive njihovoj slici.

„Godinama ste znali za naš tribute bend, ali ste čekali globalnu pandemiju da nam pošaljete preteće pravno pismo“, rekli su. “Ovo nije Pearl Jam koji poznajemo i volimo, Pearl Jam koji se zalaže za socijalna pitanja i protiv korporativnih divova. Ipak, vaši advokati nam kažu da zaista vi, bend, stojite iza ovoga.”

Primećujući da se bubnjar Pearl Jam-a Matt Cameron suočio sa sličnim pristupom Kissa kada je osnovao svoj tribute bend, nastavili su: „Toliki je pritisak izvršio ovaj agresivan tekst iz pravnog pisma koje smo dobili, da smo čak postavili pitanje da li uopšte želimo da nastavimo. Znam za bar još jedan tribute bend koji je odlučio da odustanu nakon ovakvih stvari. Možda je bilo lakše, jeftinije i efikasnije da neko od vas kontaktira nas lično. To bismo učinili za vas. Ali ne ovako.

„Vaš postupak je van karaktera i skroz nerazuman, a naša ljubav prema muzici traje i dalje“, nastavili su Pearl Jamm. “Iskreno se nadamo da, uprkos potvrdi suprotnog, blaženo niste svesni radnji koje se preduzimaju u vaše ime. Pozivamo vas da odgovorite ili javno ili privatno i ukinite pravne pretnje koje su upućene.”

Završili su zahvalivši se svojim fanovima na „ogromnoj podršci“ za njih i „izrazili jednako razočaranje“ zbog postupaka Pearl Jam-a.

To Eddie, Jeff, Stone, Mike, Matt, Boom; to Pearl Jam, you have broken our hearts.

You have known of our tribute band…

Posted by Pearl Jamm Tribute on Monday, January 18, 2021