Foto: Press

Pesma stara 37 godina postala hit među mladima zbog serije

Zbog serije Stranger Things pesma iz 1985. godine zavladala je svim muzičkim listama.

Reč je o pesmi “Running Up That Hill” Kate Bush. Pesma stara 37 godina ove nedelje se našla na osmom mestu Billboardove Hot 100 britanske, ali i američke liste i tako postala prva pesma koja je Kate Bush dovela u top 10 takve liste ikad.

Kada je tek izašla pesma se našla na 30. mestu Billboardove liste. “Možda ste čuli da je prvi deo fantastične, uzbudljive nove serije Stranger Things nedavno objavljen na Netflixu. Sadrži pesmu ‘Running Up That Hill’ kojoj mladi obožavaoci serije daju potpuno novi život – i meni je to super!” napisala je muzičarka na društvenim mrežama.

“Zbog toga se ‘Running Up That Hill’ sluša širom sveta i ušla je na britansku listu na 8. mesto. Sve je to stvarno uzbudljivo! Hvala puno svima koji su podržali pesmu. Ostatak serije čekam suspregnutog daha”, dodala je.

Inače, retko se događa da neka starija pesma uspe da se probije na vrh Billboardove liste. To se dosad dogodilo samo osam puta u 63-godišnjoj istoriji Billboard liste.

“Running Up That Hill” igra ključnu ulogu u poslednjoj sezoni Stranger Thingsa. Predstavljena je kao omiljena pesma devojke Max, koju glumi Sadie Sink, i pojavljuje se kao motiv sve vreme. Pesma je postala hit i među tinejdžerima te pripadnicima generacije Z (1997-2012. godište), koji nisu bili ni rođeni kada je pesma prvi put objavljena, a preplavila je i TikTok.

Inače, istu pesmu je 2003. godine obradio i bend Placebo. (koji ove godine dolazi na Arsenal fest u Kragujevac ; više o tome saznajte ovde)

Takođe je zanimljivo i da u seriji glumi naš Nikola Đuričko, koji je dobio pregršt pohvalnih kritika za ulogu švercera Jurija, a među onima koji su oduševljeni srpskim glumcem nalaze se Winona Ryder i Stephen King!

Stephen King je na društvenim mrežama napisao : “Obožavam onog ljigavog Rusa, Jurija. Zaslužuje sopstvenu seriju. Kao Beri samo ruski.”

Izvor : Index.hr / HM