Wed. Oct 27th, 2021

Gary Miller, Getty Images

Pevač grupe Smash Mouth najavio penziju

Pevač grupe Smash Mouth Steve Harwell zvanično je najavio povlačenje iz benda zbog niza zdravstvenih problema.

Prošle nedelje je predstavnik u ime benda rekao da su našli zamenu za Harwella za pregršt koncerata jer se nije osećao dobro, ali da to neće biti trajna odluka.

Prema TMZ -u, pevaču je pre osam godina dijagnostikovana kardiomiopatija, koja je takođe napredovala do otkazivanja srca. Osim toga, razvio je Vernikovu encefalopatiju, koja je akutno neurološko stanje koje pogađa periferni i centralni nervni sistem. Nacionalni centar za biotehnološke informacije napominje da se može razviti kao rezultat nedostatka tiamina, koji je često povezan sa ozbiljnom upotrebom alkohola.

Harwell je preksinoć (11. oktobra) u Njujorku, pokušao da izvede još jedan koncert sa Smash Mouth-om, ali je smatrao da su njegovi uslovi previše izazovni za nastavak nastupa.

“Još kao klinac sanjao sam da budem rok zvezda nastupajući pred rasprodatim arenama i imao sam tu sreću da proživim taj san. Mojim kolegama iz benda mogu da poručim da je bila čast nastupati sa vama sve ove godine i ja ne mogu da se setim nikog drugog sa kim bih radije otišao na ovo divlje putovanje”, rekao je frontmen za TMZ.

“Našim odanim i neverovatnim fanovima, hvala, sve je ovo bilo moguće zbog vas. Toliko sam se trudio da rešim svoja fizička i mentalna zdravstvena pitanja i da poslednji put sviram pred vama, ali jednostavno nisam mogao “, nastavio je. “Jedva čekam da vidim šta će Smash Mouth sledeće postići i radujem se što ću se smatrati jednim od najnovijih obožavalaca benda.”

Highwaystar Magazine radio