Pevljiva melodija, pamtljiv refren i britpop prizvuk – The Splitters se vraćaju na pozornicu Dore

Jedan od najboljih bendova splitskog novog talasa, The Splitters, pripremio je za ovogodišnju Doru pesmu „Od kad te sanjam“, koju su napisali Josip i Petar Senta, a aranžirao i producirao Marko Mihaljević.

Splittersi su 2023. godine objavili dugo očekivani album „Role filmova”, na kojem je i „Lost and Found”, pesma kojom su oduševili na prošlogodišnjoj Dori, zauzela je visoko četvrto mesto i pokazala se kao najveće iznenađenje tkmičenja za pesmu Evrovizije 2023.

2024. vraćaju se na Doru, ali ovoga puta sa originalnom pesmom na svom maternjem jeziku.

“Pesma ‘Od kad te sanjam’ nastala je krajem septembra 2023. godine, inspirisana lepim životom koji živim sa onim što volim i koga volim bez brige o svemu drugom. Pesma govori o tome da od trenutka kada naučimo da gledamo svoja posla i svoj dan, život postaje mirniji i lepši“, kaže Josip Senta, frontmen i basista grupe. Splitteri su se publici predstavili 2018. albumom „Love Sucks” na engleskom jeziku, a 2020. objavljuju album „Izvedi me van”.

Singlom “Oboji me” splitski kvartet privukao je pažnju, singlovima “Barbara” i “Nitko kao mi” osvojio je slušaoce, na prošlom Splitskom festivalu osvojio je specijalnu nagradu “Žare Batinović” na Večeri mladih izvođača sa pesmom „U plavoj sobi“, a zapažen nastup imali su i na Zagrebačkom festivalu sa pesmom „Svjetlost“.

Splitters su se prošle godine plasirali u finale Nagrade Milan Mladenović sa istoimenom pesmom sa aktuelnog albuma, a Firchie Drums doboš, koji se dodeljuje jednom od finalista Nagrade, odnosno bubnjaru koji ima “ono nešto“ prema Ivanu Feceu Firčiju, bivšem bubnjaru EKV-a, a prošle godine je bio u rukama grupe The Splitters, odnosno bubnjara Antonija Komića. Bend čine dva para braće Josip Senta (vokal i bas gitara), Petar Senta (gitara, prateći vokal), Marko Komić (solo gitara) i Antonio Komić (bubnjevi), koji su spremni da urade velike stvari sa svojom muzikom.