Platforma Srbija stvara muziku poziva sve mlade muzičare i autorske bendove i izvođače iz Srbije da se prijave na drugi po redu konkurs Serbia Creates: The Spotlight

Platforma Srbija stvara muziku zajedno sa festivalima iz celog regiona poziva sve mlade muzičare i autorske bendove i izvođače iz Srbije da se prijave na drugi po redu nacionalni konkurs Serbia Creates: The Spotlight i osiguraju svoj nastup na nekom od najpoznatijih domaćih i regionalnih muzičkih festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Prethodno izdanje konkursa obuhvatilo je 21 sastav/solo izvođača, koji su nastupili 55 puta na 22 festivala u regiji.

Konkretno festivali koji su pomenuti su:

???????? EXIT, Arsenal fest, Lovefest, Nišville, Music Week, Belgrade Beer Fest, Energija festival, Uzlet, Arlemm, Roll & Blues, Kaleidoskop kulture, Zastave budućnosti, Beogradski Jazz Festival, Novosadski Jazz Festival, MMF, Summer3p, Doček, SKC Kragujevac, SKC Novi Sad, Runda Digital Day, No Panels Conference..
???????? Sea Star festival, Kula Kula, Forestland, Ship Showcase & Festival…
???????? PIN Conference & Showcase, Taksirat, D festival…
???????? Freshwave, Piknik, Dzumbus festival, From Hertz With Love, Output, JazFest, Evergreen Fest..
???????? Higher Sense, Bedem Fest, Rockstrikcija, Rubix, GetLost..
???????? Ment Conference & Showcase, Lent, Jazzinity…
???????? Artmania, Jazz in the Park..
???????? SoAlive Showcase, Spike, Sofia Live Festival, A to Z Jazz festival..
???????? Campus festival
+ novi festivali uskoro!

Rok za prijavu je 1. maj 2024. godine, a pravo prijave imaju samo muzičari koji su državljani Republike Srbije. Žanrovi koji dolaze u opticaj su rock / pop / hip hop, rap, trap i urbana popularna muzika.

Pravo odabira muzičara koji će nastupiti na festivalima zadržavaju programske selekcije festivala, dok žiri pravi selekciju/shorlists od maksimum 4 muzičara iz svakog žanra.

Prijaviti se možete OVDE.