Po vašim glasovima, najbolja obrada godine je “Moja voda” od PjesmaRIce

Pobedu je ove godine po glasovima publike, odnosno vašim, odnela obrada pesme “Moja voda “PjesmaRIce.

Pre sedam dana na našem sajtu objavljena je anketa na kojoj smo birali najbolju obradu u 2021. godini, a u konkurenciji je se našlo 25 obrada koje možete videti ovde.

Nakon sedam dana glasanja pobedu je odneo dečiji pop-rock hor PjesmaRIca koji je obradio pesmu grupe Laufer “Moja voda”.

Projektom “pjesmaRIca” se mladim Riječanima želi vratiti interes za ono lokalno, riječko, kvalitetno. Cilj je približiti riječku urbanu pop rock muziku mladima kroz horsko pevanje. Horsko pevanje te pevanje generalno, veoma je popularno i njim se lako prenose pozitivne informacije te potstiču kreativnosti i razvijaju kritička mišljenja. Pevanje je svakako jedan od boljih načina kako približiti kvalitetnu muziku mladima na vrlo jednostavan način. Horskim pevanjem veće grupe dece zajedno učestvuju u radu, zajedno stvaraju, zajedno oblikuju svoju finalnu izvedbu.

Učitelji i profesori u školama veoma su važni učesnici “pjesmaRIce”. Svaki dobar i predan učitelj i vođa hora zna kako da dopre do svojih učenika pevača, on je taj koji ih motiviše i inspiriše. Učitelj je taj koji ima moć da prenese nešto kvalitetno, nešto važno. Odabrani učitelji koji su se odazvali pozivu izvršne producentkinje Jelene Fabijan, redom su priznati muzičari, instrumentalisti, nagrađivani profesori i mentori, članovi riječkog kulturnog društva, promoteri riječke kulture koji svojim primerom već sada pozitivno utiču na život svojih učenika.

Ovim projektom udružile su se škole Rijeke i okoline te zajedničkim snagama ostvarile bolju muzičku budućnost za sebe i sve ostale male i mlade ljude. Svojim aktivnim učestvovanjem i stvaranjem na “pjesmaRIci” nastaje vrhunski proizvod – jedinstveni nosač zvuka popularnih riječkih rock pop pesama otpevanih u horskim aranžmanima i prilagođenim dečjim glasovima.

Jedna od tih pesama je i “Moja voda”.

Drugo mesto, iza “Vode” i mladih riječana zauzeli su RefugeeJesus&Apostles sa obradom pesme “Žute dunje” legendarnih Indexa.