Ozzy Osbourne and Pearl Jam. CREDIT: Brian Rothmuller/Danny Clinch

POČASNI TROFEJI KOJI SVEDOČE O AUTENTIČNOSTI ROK LEGENDI

Pearl Jam i Ozzy Osbourne dobitnici su Clio muzičkih nagrada koje će im biti uručene 31. januara u Holivudu.

Priznanje za raznovrsne kreativne težnje uz pomoć kojih gradi trajnu i inspirativnu vezu sa svojim obožavaocima, dobiće legendarni rok bend Pearl Jam. Možda jedna od manje poznatih oblasti delovanja istoimenog benda, ali i te kako važna i vredna pažnje, jeste njihova neprofitna organizacija  „Vitalogy Foundation“.  Ona pretvara opus njihove muzike u pozitivne opipljive uticaje, i kao takva prepoznata je od strane Clio muzičkih nagrada, koje će im zahvaliti za njihov filantropski rad. Fondacija je do danas prikupila više od 50 miliona dolara za pomoć organizacijama koje se bave pitanjima abortusa, klimatskih promena i beskućništva.

Da je svaki nastup od posebne važnosti za Pearl Jam, govore i njihovi plakati koji uvek iznova iznenade obožavaoce. Njihova kreativnost će takođe biti nagrađena na svečanoj ceremoniji, gde će im se dodeliti nagrada Clio Entertainment Impact.

Kao solo umetnik i frontmen grupe Black Sabbath, nagradu za životno delo dobiće Ozzy Osbourne. Prodao je više od 100 miliona ploča širom sveta. Njegova Ozzfest turneja inspirisala je i pokrenula karijere mnogih pojedinaca u ovom žanru. Pored toga, vidan je njegov uticaj na televizijsku industriju, jer je svojom emisijom „The Osbournes“ srušio predrasude mnogih o reality kulturi.