Porto Morto i Edo Maajka pošećerili hit ”Jesmo l’ sami”

Nakon gostovanja KUKU$, Shira Rodbina i z++ u studiju Šećer na prethodnim sesijama, Porto Morto bend je pozvao Edu Maajku u goste!

Saradnja na hitu “Jesmo l’ sami” iz 2001. godine donosi novu zvučnu percepciju pesme, a kako zvuči (i izgleda) možete videti na Porto Morto Jutjub kanalu i na striming servisima.

Pitanje “Jesmo li sami?” golica ljudsku maštu, a vizija “čuda u svemiru” može se videti i u spotu koji je snimio Hrvoje Baudoin, dok je za kreativne outfite zaslužna Ira Rumora. Majstori snimanja i audio inženjeringa su Dominik Kisić i Jakov Ramničer, a miksovanje i mastering radili su Hrvoje Klemenčić i Roko Crnić.

Njihov studio Šećer nastao je pre 2 godine kao odgovor na potrebu benda za sopstvenim prostorom gde mogu da eksperimentišu i da se zabavljaju uz zvuk i video u društvu aktuelnih izvođača.

„Šećerne sesije zamišljene su kao susreti muzičara u kojem, u vlastitom, odnosno Porto Morto aranžmanu, izvodimo pjesme koje smo kroz umjetničko i privatno odrastanje kultivirali, a ideja je uspostava što šire palete žanrovski različitih izvođača koje možemo svesti na zajednički nazivnik; sve izvođače povezuju isti faktori – autorstvo te djelovanje i dijeljenje sudbine istog grada.“ – kažu momci iz benda.

U naredna 3 četvrtka očekuju vas neodoljive poslastice studija Šećer – pored Ede Maajke, u novom izdanju slušaćete hitove Darka Rundeka, 30 Zone i Haustora.

„Edu smo oteli u svom Porto kombiju, Rundeka smo hapsili i sad je zavezan u podrumu našeg studija (odgaja Roku klinca i piše nam tekstove), a 30zona došla je checkirati ima li u Gračanima dušmana, kažu – Gračani su sigurni od dušmana. – kaže ova sedmorica.

Pored zvuka, Porto Morto svoju prepoznatljivost gradi i u vizuelnom izrazu, što je vidljivo u spotovima, ali i na sceni. Sledeća prilika za audiovizuelno uživanje je 21. decembra, kada nastupaju u Vintage Industrial Baru. Ovim božićnim koncertom zatvoriće PORTOPOP poglavlje i najaviti novu eru benda.