Poslednji, posthumni album Ken Hensleya izlazi sledeće godine

Ken Hensley, nekadašnji autor i klavijaturista grupe Uriah Heep završio je rad na svom novom albumu, “My Book Of Answers”, malo pre njegove smrti 4. novembra.

“My Book Of Answers” izlaći će 5. marta, 2021. godine kao CD / DVD i na vinilu sa paketom tekstova preko Cherry Red Recordsa.

Pola veka Hensley je imao veliki uticaj u rock svetu. Kao originalni član, Henslei je deset godina bio klavijaturista, gitarista, vokal i glavni autor pesama u Uriah Heep-u. U njegovoj kasnijoj solo karijeri Hensley je radio sa vodećim umetnicima širom sveta i postao je poznat kao inspiracija za podsticanje drugih talentovanih umetnika.

Nekadašnji klavijaturista grupe Uriah Heep, Ken Hensley, preminuo u 76. godini

„My Book Of Ansvers“ je divno priznanje ovoj rok legendi. Album je intrigantan rezultat saradnje sa jednim od Hensleyevih obožavalaca, nakon slučajnog sastanka na aerodromu, dok snove pretvara u stvarnost.

Tokom dvogodišnjeg perioda, saradnja sa ruskim obožavateljem Vladimirom Emelinom videla je kako je Hensley pretvorio Emelinine pesme u pesme vredne albuma, seriju video zapisa, koncert i ilustrovanu lirsku knjigu koja prikazuje napredak svakog dela od ruske pesme do engleskog rok klasika. I sve je to proizvedeno usred svetske pandemije.

Album će sadržati 9 pesama plus akustičnu verziju jedne od tih pesama, a listu istih možete videti ispod.

01. Lost
02. Right Here Right Now
03. Cold Sacrifice
04. The Silent Scream
05. Cover Girl
06. Light The Fire In My Heart
07. Stand
08. The Darkest Hour
09. Suddenly
10. The Darkest Hour (Acoustic)