POSLUŠAJTE NOVU PESMU “TEŠKO JE” NENA BELANA

– Nakon 199 ljubavnih i “Kavane”, dobili smo i pesmu koja govori o određenom psihološkom problemu koji nailazimo kod mnogih ljudi, a koja u ovim vremenima posebno dolazi do izražaja – dvoličnosti – kaže Neno Belan o novoj pesmi u reggae maniri “Teško je”, koju će predstaviti na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Nastala u saradnji s Ines Prajo, pesma je nastala zahvaljujući njihovom prethodnom zajedničkom radu na numeri za pozorište, a kako kažu – sada im se činilo ispravnim da tu ideju pretvore u pop pesmu i ogole taj trenutak u kojem živimo na ovaj način.

– Iz različitih uzroka i pobuda, sve više ljudi živi lažnim životima, počevši od profila na mrežama pa do skrivanja vlastitih nedostataka, neuspeha, slabosti – ličnosti uopšte. S druge strane imamo pandemiju zbog koje se bukvalno krijemo jedni od drugih. S tom razlikom što ćemo se maski koje nas štite od bolesti jednom rešiti, ali ovih koje sami stavljamo – teško – poručuje o pesmi autorka Ines Prajo.

Muziku i produkciju potpisuje Neno Belan, u čijem je studiju Garaža u Rijeci pesma i snimljena, a u aranžiranju mu se pridružio Vedran Križan.