Kenny Rogers performs in concert at Golden Nugget Casino on December 9, 2017 in Atlantic City, New Jersey. Donald Kravitz | Getty Images

Preminuo Kenny Rogers

Od psihodeličnih rock i pesama sa raznim pričama do sentimentalnog country-popa koje je preferirao, Kenny Rogers bio je značajna uloga u muzičkom svetu tokom šest decenija koliko je snimao i izvodio uživo performanse. Usput, postao je i svetski priznat glumac, fotograf, biznismen i filantrop. Kada je Rogers najavio svoj poslednji koncert u Nashvilleu 2017. godine, nakon 60 godina nastupanja, priznao je da mu je mobilnost poslednjih godina postala ograničena. Rogers je umro u petak 20.3.2020. u 81. godini života usled prirodnih uzroka, potvrdio je njegov predstavnik u izjavi.

“Porodica Rogers je tžna što mora objaviti da je Kenny Rogers preminuo sinoć u 22:25 u 81. godini života“, rekao je njegov predstavnik. “Rogers je mirno preminuo kod kuće usled prirodnih razloga, pod brigom bolničara i okružen porodicom. Porodica u ovom trenutku planira malu privatnu sahranu iz zabrinutosti ya nacionalnu vanrednu situaciju COVID-19. A Kennyjev život će sa porodicom i prijateljima proslaviti nakon ove situacije, te će datum biti naknadno objavljen.”

Rogers je imao zapanjujućih 30 singlova koji su se našli na broju jedan na listama američkog popa, countryja i ostalih savremenih listi od 1977 do 1999. Rogers je osvojio tri Gremija, šest nagrada CMA i osam nagrada ACM, a uvršten je i u kuću slavnih country muzike. Međunarodno je postao poznat sa nekim od svojih največih hitova kao što su “Gambler”, “Lucille“ i “Islands in the Stream“.