Damir Pavić -SEPTIC Foto:printscreen/youtube/Petar Konkoj Cailliau

Preminuo subotički andergraund umetnik Damir Pavić – Septic

Subotički umetnik Damir Pavić – Septic preminuo je iznenada u Subotici u 54. godini, a vest su objavili njegovi prijatelji na društvenim mrežama.

Život je posvetio grafici i ilustraciji. Bio je umetnik koji ne priznaje kompromise, prenosi „Magločistač“. Ilustracije počinje da objavljuje 1985. u subotičkom fanzinskom prvencu punk & hardcore orijentacije „Zašto baš mi?“, a nakon toga su usledila i prva izlaganja.

Jedan je od osnivača „Slam“ kluba (1988-1989), koji predstavlja prvi i jedini subotički art klub sa ideološkom podlogom. Stripovsku delatnost nastavlja u okviru subotičke škole stripa (1994) i predstavlja se kroz manifestaciju izložbe zbirke „60 godina stripa u Srbiji“ (1996).

Do 2006. povremeno sarađujući sa autorima koji su svojevremeno sačinjavali projekat Entropija izlaže na više kolektivnih izložbi i grafičkih radionica na području Subotice.

Tokom boravka u Pančevu (2006-2008) formira inicijativu Insomnia, forsirajući kombinaciju grupnih izložbi, crtačkih radionica i filmskih projekcija sa koncertima uz više nezavisnih autorki i autora iz Pančeva i Beograda.