foto: Aleksandra Ignjatović

Prvo veče Gitarijade proteklo u znaku dobre svirke

DEMO I REVIJALNI BENDOVI ODUŠEVILI PRISUTNE NA KRALJEVICI

55-a Gitarijada počela je sinoć u 19 časova takmičarskim delom – Headfull, Čuvaj se psa, Sara Džesika Panker, Riff i Monah predstavili su publici i žiriju po dve svoje numere.

Rokonačelnik Bil Guld ozbiljno je shvatio svoje zaduženje, pa se pridružio žiriju u gledanju i ocenjivanju demo bendova. Jedan od prethodnih rokonačelnika, frontmen Kerbera Goran Šepa Gale, objasnio mu je da je to najveća titula tokom trajanja festivala i da je Bil sada izvršna vlast u rock’n’roll okruženju.

Revijalni deo otvorio je pobednik BARF festivala Ascend, da bi binu prepustio Aleksandru Sedlaru.

foto: Aleksandra Ignjatović

Iako je Sedlar izveo zavidan scenski performans, publika je najtoplije pozdravila niški Kerber, pevajući sve hitove zajedno sa Galetom.

„Bolje da sam druge ljubio“, „Mezimac“, „Ratne igre“, „Nebo je malo za sve“ pokazale su se kao vanvremenske numere, a njihovim preciznim izvođenjem Kerber je pokazao zašto je jedan od naših najboljih bendova uživo.

Zijo Rizvanbegović je sa svojim Valentinom našao svoje fanove u mahom rokerskoj publici, podsetivši prisutne na Ex YU hitove „Đubre volim te“, „Samo sklopi okice“, „Oka tvoja dva“ i „Ne daj mi da govorim u snu“.

foto: Aleksandra Ignjatović

Za sam kraj večeri ostao je Texas Flood, koji je već prvim taktovima pesme „Majko zemljo“ zagospodario scenom, svirajući sa takvim žarom i preciznošću da je rasanio i najumornije fanove .

Nenad Zlatanović peva bolje nego ikad, a na gitarskom umeću pozavidele bi mu i mnoge slavnije kolege.

Preko sedam sati sjajnih koncerata više su nego odličan uvod u večerašnji program u kojem, pored drugog polufinala demo bendova, nastupaju Bendover, Bajaga i Instruktori, Piloti i Ritam Nereda.