“Rane” je novi singl i video benda Lelee

Slovenački indie-rock bend Lelee predstavlja najnoviji singl i videospot “Rane”, koji je izašao u petak, 15. 3. 2024. za slovenačku izdavačku kuću Moonlee Records.

Videospot potpisuje bosanski fotograf Edin Suljić.

Rane” je himnična pesma u prepoznatljivom Lelee stilu, kojeg odlikuju »tiki-taka« izmene vokalnih linija i šarenih solažica. Pesma će vas odvesti u vrtlog milozvučnih i bolnih ljubavnih razmišljanja, da bi vas na kraju katapultirala u orbitu, sa osećajem nepobedljivosti jer ‘ništa više ne boli me’. Prekrasno i katarzičko sonično putovanje.

Videospot za “Rane”, koji je nastao kombinovanjem tehnike skeniranja in stop-motion animacije, režirao je Edin Suljić, a produkciju potpisuje zajedno sa Anom Joksović. Impresivna zbirka više od 3000 autentičnih skenova je zahtevala puno posvećenosti i pažljivog rada, da bi se postigao jedinstven karakter ovog, skoro šestominutnog, videospota.

Rane je prva studijska pesma, gde za bubnjevima sedi Leon Stoilković, a u isto vreme i zadnja pesma sa klavijaturistom Blažom Gracarom. Pesmu je snimio i miksao Robi Bulešić u BearTracks Studiu u Kočevju, Slovenija. Mastering potpisuje Carl Saff.

Lelee koncertni datumi:

23.3.2024 @ Šibenik, Klub Azimut (HR)

27.4.2024 @ Ljubljana, Menza pri koritu – TAM TAM warm-up! (SI)