Robert de Niro mora da plati 1.2 miliona dolara

Robert de Niro moraće da plati 1.2 miliona dolara bivšoj asistentkinji.

Njegova produkcijska kompanija proglašena je krivom zbog polne diskriminacije nad Grejem Čejs Robinson koja će dobiti pomenuti iznos odštete. Glumac nije lično odgovoran.

Porotnici su juče doneli odluku, posle osam dana suđenja, Grejem koja je godinama radila u produkcijskoj kući holivudske zvezde Canal Productions, tražila je 12 miliona dolara, a uzvraćeno je kontratužbom uz zahtev za šest miliona dolara odštete.

Porota je proglasila produkcijsku kompaniju Roberta De Nira odgovornom za rodnu diskriminaciju pa je naređeno da plati navedenu svotu novca bivšoj pomoćnici holivudske zvezde.

Osamdesetogodišnjeg glumca i reditelja porota u Njujorku nije proglasila lično odgovornim.

De Niro optužen za polnu diskriminaciju

Grejem Čejs Robinson (41) optužila je De Nira i njegovu kompaniju za zlostavljanje na radnom mestu dok je radila za njega od 2008. do 2019. kada je dala otkaz tvrdeći da ju je izložio seksualno neprimerenom ponašanju.

Tražila je 12 miliona dolara odštete za emocionalni stres i povredu ugleda, navodeći da je ostala bez posla i da nije mogla da se oporavi od traume, piše theguardian.com.

Odluka je doneta nakon šest sati većanja. Odbačena je tužba koju je glumac podneo protiv Robinson tražeći šest miliona odštete. Porota je produkcijsku kuću Canal Productions proglasila odgovornom za polnu diskriminaciju i povredu na poslu pa je Robinson dodelila tačno 1.264 miliona dolara odštete prema dve tačke optužnice. Ona je potpuno oslobođena optužbi i nije proglašena krivom ni po jednoj optužbi podnetoj protiv nje.

Robert de Niro: “Stopirao sam do Niša, tamo me je čovek primio u svoj stan, dao mi večeru i krevet”

Podsetimo, Robert de Niro svedočio je na sudu i priznao je da je bivšu asistetnkinju zvao “razmaženo derište” kada ga nije probudila za važan sastanak. Takođe je priznao da ju je nekoliko puta zamolio da ga češa po leđima, ali je ismevao ideju da je to bilo seksualno. Robinson je nazvao “jezivom” i “odvratnom”.

De Niro je rekao porotnicima da je povećao platu bivšoj asistentkinji sa manje od 100.000 dolara godišnje na 300.000 dolara i da ju je unapredio u potpredsednicu produkcije i finansija na njen zahtev iako su njene odgovornosti uglavnom ostale iste.

Kada je dala otkaz, rekao je De Niro, Robinson mu je ukrala oko 85.000 dolara u avionskim kilometrima, izneverila njegovo poverenje i prekršila njegova nepisana pravila da se koristi zdravim razumom i uvek radi pravu stvar.

Glumac je priznao određene tvrdnje koje je Robinson iznela u tužbi uključujući da joj je možda rekao da je njegov lični trener plaćen više od nje delimično i zato što je izdržavao porodicu. Složio se da ju je zamolio da ga češa po leđima u najmanje dva navrata. “Dobro, dva puta? Uhvatili ste me”, rekao je.

Izvor : Headliner.rs