Wed. Apr 21st, 2021

Ronnie James Dio je mrzeo da peva pesme Black Sabbatha koje je prvobitno otpevao Ozzy

Ronnie James Dio je bio na čelu Black Sabbath-a između 1979. i 1982, a zatim ponovo između 1991. i 1992. Iako je njegov radni odnos sa bendom bio kratak, njegovo nasleđe je bilo veliko.

U intervjuu za Another FN Podcast sa Izzy Presleyem, bubnjar Dio-ve ere Vinny Appice rekao je da je Dio “mrzeo” pevanje pesama iz Ozzy-jeve ere i doživeo je više nego dovoljno sranja od obožavalaca Ozzy-jeve ere.

Appice je rekao da je njegovo pojavljivanje u bendu prošlo uglavnom bez bubnjara, jer je “sedeo pozadi”.

„Ne baš, jer si bubnjar – sediš pozadi … Ronnie je morao da trpi ljude ispred, koji su se drali “Gde je Ozzi? “, imali natpise i sve one “Gde je Ozzi?” stvari, i to je morao da uradi. I mrzeo je da peva te pesme – mrzeo je da peva „Iron Man“ i „Sweet Leaf“ i pesme iz Ozzy ere. Zbog toga je na kraju nastao Heaven & Hell godinama kasnije, pa nismo svirali stare stvari više. ”

Appice je nedavno rekao da smatra da su i njega i Dio-a trebali uvesti u Rock & Roll Hall of Fame, jer su bili sastavni deo nasleđa benda.

“Koliko se bendova promenilo tokom godina? I neke [promene su bile] važne. Ronnie je Sabbath podigao na novi nivo. U tom trenutku im je bio potreban. I obojica smo bili u bendu, pa bi trebali da produže bend za ulazak u kuću slavnih do određene tačke, pretpostavljam. ”

“Što se mene tiče, prvobitni Sabbath i Diov Sabbath bili su zajedno tada – sa Billom i sa mnom. Svirao je na Heaven and Hell, a ja na Mob Rules i ostatku njih – što je najvažnije. Posle toga bilo je puno verzija Black Sabbath-a koje su bile malo drugačije “.

 

Highwaystar Magazine radio