Tue. Nov 30th, 2021

Photo : Josip Marković

S.A.R.S. – Zagrebački velesajam – galerija fotografija – 25.9.2021

Dve i po godine od njihovog poslednjeg koncerta ovog su vikenda miljenici zagrebačke publike napokon ponovo zasvirali na dugoočekivanom open air koncertu na Zagrebačkom velesajmu!

Već sat pre službenog otvaranja vrata, najvernija publika je počela da se okuplja pred ulazom na Velesajam, pokazujući da je koncert S.A.R.S.-a nešto što se ne propušta. Bend je koncert otvorio pesmom ‘Ikone pop kulture’, nakon koje su se, na opšte oduševljenje fanova, zaređali brojni, svima dobro znani super-hitovi – ‘Buđav lebac’, ‘Lutka’, ‘Debeli lad’, ‘To rade’, ‘Ti, ti, ti’, ‘Praktična žena’, ‘Rakija’, ‘Mir i ljubav’, ‘Pepeo’, ‘Klinka’, ‘Dane brojim’.

Sve do jedne je odlično raspoložena publika s bendom pevala uglas dajući tako snažan feedback koji im je bend uzvraćao sjajnom svirkom i atmosferom! U gotovo dva i po sata koncerta S.A.R.S. su za zagrebačku publiku pripremili i neka iznenađenja – premijerno su pred zagrebačkom publikom uživo odsvirali nedavno objavljeni singl ‘Gluva’, kojim najavljuju svoj novi album, a još jedno iznenađenje usledilo je kada im se na pozornici u izvedbi pesme ‘Ti, ti, ti’ pridružio i Shamso 69 iz grupe Brkovi.

Osim toga, Zagreb je dobio još jednu premijeru i to ekskluzivnu! S.A.R.S. je na Velesajmu odsvirao potpuno novu i još neobjavljenu pesmu ‘Hej, kafano’, definitivno novi budući hit singl, koji će se takođe naći na njihovom idućem studijskom albumu. Nakon odličnih reakcija, bend je pesmu ponovio i na samom kraju koncerta, koji su zatvorili sa ‘Perspektivom’, ‘Živim na Balkanu’ i ‘Veruj mi’. Bila je to u subotu, poručio je frontmen Žarko Kovačević, egzibicija ljubavi na velesajmu!

‘’Želim da se zahvalim svima što su došli i što smo zajedno na velesajmu napravili egzibiciju ljubavi. Uživali smo na bini, a kako i ne bi kada nas je podržala, već tradicionalno, glasna i razigrana zagrebačka publika. Nekoliko vernih fanova mi je nakon koncerta reklo da im je ovo bio naš najbolji nastup na kojem su do sada bili i drago mi je da smo opet potvrdili da ljubav između Zagreba i S.A.R.S.-a i dalje traje.’’ – poručio je Žarko Kovačević nakon koncerta!

Nakon brojnih pozitivnih reakcija od strane fanova i medija, možemo još jednom sa sigurnošću reći da se Zagreb i S.A.R.S vole javno, te da zasigurno, i jedni i drugi, čekaju novi susret.

A evo i fotki koje će vam maksimalno dočarati kako je bilo na koncertu!

Autor svih fotografija je Josip Marković.

Highwaystar Magazine radio