Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Sanja Doležal otkrila kako je nastala pesma Novih fosila “Za dobra stara vremena”

Grupa Novi fosili ponovo je gost Beograda, a iz ovog sastava najavljuju novo nezaboravno druženje uz bezvremenske hitove koje su stvorili.

U susret novom koncertu, koji će se održati 23. novembra u MTS dvorani, Sanja Doležal otkrila je za Telegraf kako su nastale neke od najpopularnijih pesama grupe.

Pevačica Novih fosila je za Telegraf.rs govorila o novom beogradskom nastupu, kako je nastala pesma “Za dobra stara vremena”, da li im nedostaje Jugoslavije, kao i o drugim temama.

“Stevo Cvikić, autor teksta, zaista je pjesmu napisao jednu noć u Salloonu, kultnoj zagrebačkoj diskoteci gdje smo često se družili do ranih jutarnjih sati. Dao je tekst mom suprugu, Nenadu, bubnjaru grupe. Kad je Neno donio tekst na probu, Rajko nije odmah reagirao, trebalo mu je neko vrijeme da mu tekst legne i da napiše glazbu. Ostalo je očito povijest. (smeh)” – rekla je Sanja, i dodala za pesmu “Neveni žuti”:

“Predivni stihovi koje je napisao Momčilo Popadić. Mnogi se prepoznaju u ovoj priči, mislim da je mnogo ljudi proživjelo emocije koje ona nosi, pa tako i ja. Prilično blisko.”

Ceo intervju možete pročitati ovde.