Foto : Mladen Šijan

Sanjivi i bučni proto tip donosi beogradsku magiju u Melin

Indie rokenrol bend proto tip nastupiće u petak, 26. aprila 2024. u Melinu.

Na krilima svog prvog LP-a „s ivice sanjanja“ i novog singla „želje“ sa kompilacije Hali Gali vol. 2, beogradski kvartet očaraće zagrebačku publiku sanjivim tekstovima i instrumentalnom snagom. Posle koncerta u Melinu nastaviće se trećim izdanjem najposebnijeg događaja u gradu – BACK TO THE PARTY.

Bend proto tip je osnovan 2015. godine i trenutno ga čine Nikola Čučković, Vuk Knežević, Vukašin Radić i Damjan Nedelkov. Na sceni su debitovali 2017. EP-om „Strah od izvesnog“, a učešćem u prvom izdanju kompilacije Hali Gali sa pesmom „Pad“ stekli su status favorita indi scene. U februaru 2023. objavili su svoj LP „s ivice sanjanja” pod pokroviteljstvom nezavisnih izdavačkih kuća Pop Depresija i Kišobran. Svojim LP prvencem preciznije su definisali zvuk, estetiku i poetiku benda, a svojim koncertima nastavljaju da osvajaju publiku širom regiona. Nastupali su u svim relevantnim klubovima, uključujući Kino Šiška u Ljubljani, KSET, Močvar i AKC Attack u Zagrebu, Fabrika u Novom Sadu, MKC u Skoplju, a učestvovali su i na ljubljanskom showcase festivalu MENT i Arsenal festu u Kragujevcu.

prototip je u svoju mračnu i melanholičnu estetiku i iskrenu poetiku ugradio bol generacije, ali i pojedinca, pa je „sa ivice sanjarenja” postalo izdanje sa kojim se publika lako poistovećuje. Album poprima svoj puni sjaj na nastupima uživo, koji predstavljaju i idealnu priliku za ples i emocionalni delirijum. Album je sniman u studiju Down There tokom 2021. i 2022. godine, a producirali su ga Uroš Milkić i Damjan Nedelkov. Snimanje i miksovanje radio je Uroš, a mastering Karl Saf. Album je naišao na odličan prijem i kod publike i kod kritike, pa su ga mnogi uvrstili na svoje liste najboljih izdanja 2023. godine, a pesma “krećem se” plasirala se u finale za nagradu Fondacije Milan Mladenović. Sa singlom “želje”, proto tip je učestvovao na kompilaciji “Hali Gali #2” zajedno sa još devet velikih srpskih mladih alternativnih bendova.

prototip iz Beograda donosi magiju u Melin. Zagrebačka publika ponovo će imati priliku da zapleše uz najlepše melodije poetskog remek-dela „s ivice snova“, a zabava će se nastaviti do kasno u noć uz izbor najboljih numera i dijamanata regiona. indie scena sa GET BACK TO THE PARTY. Pronađite karte u pretprodaji po ceni od 8 evra onlajn na CoreEvent platformi. Fizičke karte biće dostupne u Melinu od 5. aprila. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 10 evra.

Nakon koncerta, ulaz na BACK TO THE PARTY biće 4 evra, a za mlađe od 18 godina ulaz će biti besplatan.