UDR Music

Saxon predstavili prvi singl sa predstojećeg albuma

Britanski metalci Saxon objaviće svoj 23. studijski album, “Carpe Diem”, 4. februara sledeće godine za Silver Lining Music. A da bi pobudili apetite za onim što je pred nama, bend Biff Byford je podelio video za naslovnu numeru albuma.

Objašnjavajući značenje naslova albuma, Byford kaže:

“Na latinskom to znači ‘Uhvati dan0’ i mislim da je to sjajno. To je ono što su Rimljani obično govorili jedni drugima, očigledno: da nikada nisam sreo ni jednog, ne bih znao! Ali mi ćemo napraviti svetsku turneju – ‘Seize the Day’ “– rekao je lider benda.

Naslednik albuma “Thunderbolt” iz 2018. godine, “Carpe Diem”producirao je Andy Sneap (Judas Priest, Exodus) u Backstage Recording Studios u Derbiširu uz mix i mastering Byford i Sneapa.

“Nikada ne pravimo album za koji ne očekujemo da će biti fantastičan” – kaže Byford. – “Jer, u ovom poslu nema lovorika, a kao bend, uvek pokušavamo da uradimo nešto malo novije, malo hrabrije. Volim brzi metal kao što su ‘Princess Of The Night’ i ‘20,000 Feet’ i pokušavam da unesem taj stil u muziku Saxona, ali u modernijem stilu. Ne zvučimo kao stari bend na pločama zato što smo… ne živimo na staroj slavi.”

“Bile su to teške dve godine” – nastavio je pevač. – “U septembru 2019. imao sam srčani udar, tako da stvari za bend nisu bile bađ ružičaste. A onda je Covid udario dva ili tri meseca kasnije, ali na sreću, počeli smo da pišemo i snimamo ovaj album pre Covida. U Nemačkoj smo snimali bubnjeve a gitare na raznim mestima. Puno sam pisao dok sam bio u bolničkom krevetu, i proveli smo dosta vremena pišući i sređujući ideje koje smo svi imali. Mislim da je to veoma intenzivan album, a možda deo tog intenziteta potiče od frustracije što nisam mogao ništa da uradim u periodu Covida” – rekao je Byford.

Izvor: loudersound.com