Saxon snimaju novi album

Biff Byford, pevač slavnih britanskih hard rockera, sastava Saxon potvrdio je da su nedavno krenuli na radu na njihovom sledećem, 23. po redu albumu.

“Želim da se zahvalim svima vama na sjajnim porukama koje ste mi poslali. Sjajno. Hvala vam puno. Razveselili ste me. Bile su i neke smešne poruke koje su naprosto bile fenomenalne. Osećam se dobro. Očigledno je i razumno da se osećam bolno od posledica operacije i uz to moje disanje je ponekad pomalo lošije, ali van svega tog, svakim danom se osećam sve bolje i bolje. Svaki dan idem na malo duže šetnje, tako da to bi trebalo biti dobro.

Nigel [Glockler] je započeo snimanje bubnjeva za naš sledeći album ove nedelje u Nemačkoj. Sledeće nedelje Paul [Quinn] i Doug [Scarratt] će početi sa radom na gitarama i plan je da i ja počnem polako sa radom na vokalima oko januara, februara i to će mi pomoći da se peipremim i uđem u formu za predstojeće koncerte koje imamo u martu. ” – rekao je Biff, kojem su pre mesec dana dijagnostifikovani problemi sa srcem koji su zahtevali hitnu operaciju. Iz tog razloga Saxon je odložio svoje ovogodišnje koncerte do daljnjeg, a potpuni oporavak pevača britanskih hard rockera će trajati i tokom sledeće godine.

Osim toga, nadovezao se i dodao da je i njegov dugo iščekivani solo album gotov, ali nam nije dao nikakve detalje o mogućem skorijem objavljivanju.