School of Rock dobili patent za revolucionarnu metodu učenja

School of Rock, lider u muzičkom obrazovanju zasnovanom na performansama, dobio je američki patent br. 10,891,872 za svoju revolucionarnu metodu School Of Rock, potvrđujući ga kao ekskluzivnu inovaciju.

Method of School of Rock gradi muzičko znanje kroz svoju vlastitu aplikaciju Method, kolekciju Method Book, SongFirst pristup, Method Engine i muzički kurikulum zasnovan na performansama. Čekaju se dodatni patenti koji će se nadovezati na inovativni sistem učenja kompanije.

„Čast nam je što je integrisani pristup School of Rock muzičkom obrazovanju formalno prepoznat kao proboj“, rekao je Rob Price, izvršni direktor School of Rock. “Naša metoda angažuje studente da otključaju životnu strast za trajnim kreativnim otkrićima. Pandemija COVID samo je ojačala snagu naše metode, jer je bila brzo prilagodljiva digitalnim metodama.”

Studenti započinju svoje muzičko putovanje u School Of Rock učeći da sviraju pesme koje ih inspirišu. Kroz ovaj SongFirst pristup, pesme poput AC/DC-e “Thunderstruck” i Led Zeppelin-ove “Stairvay To Heaven” koriste se za podučavanje tehnike i teorije. Studenti takođe dobijaju vlastitu knjigu metoda – putokaz za obrazovni pristup School Of Rock-a koji iznosi muzičke koncepte i tehnike, uči čitanje vida i još mnogo toga.

Aplikacija School Of Rock Method, koju pokreće MatchMySound, omogućava učenicima da vežbaju koncepte naučene u knjizi metoda. Nastavnici School of Rock koriste aplikaciju za dodeljivanje pesama i vežbi između školskih ili udaljenih časova i grupnih proba. Studenti zatim uče pesme i izvode vežbe. Oni čak mogu da vežbaju sviranje sa bendom, jer aplikacija pruža prateće numere zajedno sa transkripcijama pesama. Studenti takođe mogu da manipulišu reprodukcijom, tempom i zvukom prateće numere kako bi olakšali učenje.

Snaga ovih alata za suočavanje učenika je School of Rock Method Engine. Ova zaštićena tehnologija je ogromna baza podataka sa više varijabli koja sadrži albume, pesme, instrumente, nivoe i veštine. Izrada Method Engine-a trajala je dve godine i alat je dostupan samo školama širom sveta. Sa jezgrom Method Engine, učenje i izvođenje ansambala nikada nisu bili efikasniji.

School of Rock učenicima svih uzrasta pruža uzbudljivo i zanimljivo okruženje za učenje pohađanja gitare, bubnjeva, basa, klavijature i pevanja. Crpeći iz svih stilova rokenrola, studenti School Of Rock-a uče teoriju i tehnike kroz pesme legendarnih umetnika kao što su Pink Floyd, Led Zeppelin i Frank Zappa. Zahvaljujući školskom pristupu zasnovanom na učinku, učenici širom sveta stekli su vrhunske instrumentalne veštine i samopouzdanje na velikoj sceni, a neki su došli i do ponuda za snimanje i većih šoua kao što su „American Idol“, „The Voice“ i Broadway.

School of Rock pomaže ambicioznim muzičarima da savladaju veštine, oslobode kreativnost i razviju alate koji su im potrebni za napredovanje u životu. Osnovana kao jedna škola u Filadelfiji u Pensilvaniji 1998. godine, School Of Rock je postala brzo rastuća međunarodna franšiza sa preko 350 škola otvorenih i u razvoju na 15 svetskih tržišta. Od 2009. godine, School Of Rock je povećao broj učenika sa 4.000 na preko 30.000 i nudi širok spektar muzičke nastave, uključujući časove gitare, pevanja i klavira.

Kako zvuče njihovi učenici možete pogledati u videu ispod.