Scorpionsi imaju dosta pesama za sledeći album

Klaus Meine govorio je sa zvaničnim francuskim Scorpions fan klubom o nadolazećem studijskom albumu benda.

Definitivno će izaći tokom 2021. godine, a album će obeležiti prvo izdanje nemačkih hard rock legendi od 2017. godine.

Kada je u pitanju kako koronavirus utiče na rad na novom albumu, Meine je rekao : “Trebalo je da počnemo zajedno da radimo u studiju pre dve nedelje, a sada smo došli do toga da svi radimo u sopstvenim studijima, ali nastavljamo dalje i trudimo se da izvučemo maksimum iz ove situacije … Poslednje nedelje marta, je trebao i naš producent iz Amerike da dođe ovde – Greg Fidelman – ali smo morali da izmenimo ceo plan. I ispostavilo se da smo završili sa delom u kom može svako sebe da snimi. Dakle, za mene je to super. Naš inženjer za snimanje Hans-Martina Buffa me je naučio kako da se snimim sam, tako da ne budem samo pisac i pevač, već i da postanem inženjer, snimajući sebe. I to je bio lep izazov. Ali meni je svaki drugi dan padalo na pamet nešto što mogu da snimim tako da sam ga često smarao. Lako je komunicirati na ovaj način i obaviti neke stvari. Tako da mislim da imamo veliku privilegiju što možemo da se snimamo od  kuće i svakako raditi ono što radimo. Ali siguran sam i znam da će doći taj trenutak u kojem će se ceo bend udruži i postaviti stvari na novi nivo. ”

Prema pevaču, bend “ima dosta pesama” napisanih za predstojeći album. “Počeli smo da pišemo za ovaj album početkom prošle godine, i pisali smo sve do juna 2019. A onda smo morali da se vratimo na put”, rekao je Meine. “U tom trenutku imali smo već nekoliko sjajnih pesama, tako da je cela stvar bila u toku. I tada sam se osećao super po tom pitanju. Sada, kada smo se vratili iz Australije i jugoistočne Azije, bilo je pitanje vremena kada ćemo krenuti da snimamo i baciti se ozbiljnije na to. ”

Klasu je napomenuo da su i nakon svih ovih godina, još uvek uzbuđeni u stvaranju novih pesama da su svi samo u tome. Rekao je i da će ovaj album možda biti malo žešći pošto je Mikkey Dee došao u njihov bend pre par godina iz Motorhead-a, a ovo mu je prvi album koji će snimati sa Scorpions-ima.

Poslednji album benda bio je “Return To Foreve” iz 2015. godine, na kom su se našle i neke pesme koje je bend držao još u trezoru još od osamdesetih.