Photo : Marko Ristić @zamrznutitonovi

Scorpionsi održali sjajan koncert u Štark areni – foto galerija

Grupa Scorpions održala je fantastičan koncert u beogradskoj “Štark areni”.

Od samog početka krenulo je žestoko. Mnogobrojna publika je gromoglasno pozdravila čuveni sastav, koji je svoj nastup pesmom “Gas in the Tank”. Na video bimu je osvanula srpska zastava, a usledila je pesma “Make It Real”. “Dobro veče, Beograde. Kako ste?”, rekao je pevač Klaus Majne i potom najavio sledeću pesmu – “The Zoo”.

Veterani rokenrola su na startu pokazali svetsku klasu, od gitariste Rudolfa Šenkera, bubnjara Mikija Dija i ostalih. Ređale su se pesme “Coast to Coast”, “Seventh Sun”, “Peacemaker”, nakon kojih je usledio povratak u osamdesete i pesme “Bad Boys Running Wild” i “Delicate Dance”, a onda je došla prava poslastica za sve u “Areni”.

“Beograde, kako ide sada? Podignimo telefone, ide “Send Me an Angel””, rekao je Klaus Majne. Publika je izvadila mobilne telefone, obasjala svetlima “Arenu” i zapevala sa Scorpionsima ovaj vanvremenski hit. Nakon gromoslasnog aplauza, još jedan klasik. Sa malo izmenjenim rečima. “Listen to my heart, it says stop the war”, zapevao je Klaus Majne. Naravno, “Wind of Change”.

“Da li ste spremni za rokenrol”, rekao je Majne i izveo sa ostatkom benda “Tease Me Please Me”, te “Rock Believer”, a potom instrumental “New Vision”. Uz “Blackout”, za sam kraj zvaničnog dela Scorpionsi su odsvirali još jedan klasik – “Big City Nights”, nakon čega su poručili “Volimo te, Beograde”, a Klaus Majne se ogrnuo srpskom zastavom.

Za bis publika je dobila “Still Loving You” i čuveni hit “Rock You Like a Hurricane”. “Beograde, volimo te. Laku noć”, bile su njihove poslednje reči pred silazak sa bine.

Ispod možete pogledati galeriju fotografija sa koncerta.

Photo : Marko Ristić / @zamrznutitonovi