Sepultura uskoro više neće postojati, ako želite da ih slušate morate ići u Beč ili Budimpeštu

Brazilske metal legende Sepultura upravo su najavile da će krenuti na 18-mesečnu oproštajnu turneju, koja počinje sledeće godine sa nastupima u Velikoj Britaniji i Evropi.

U opširnoj izjavi, Sepultura kaže da planiraju da proslave „40 godina postojanja zajedno“ turnejom po celom svetu, razmišljajući o sopstvenom nasleđu i zahvaljujući fanovima na njihovoj decenijama podrške.

Bend takođe planira da snimi 40 pesama uživo u 40 gradova, koje će kasnije biti objavljene kao kompilacija.

Pročitajte celu izjavu i pogledajte prvu seriju oproštajnih datuma dalje na stranici. Sepulturi će se pridružiti Jinjer, Obituary i Jesus Piece. Karte će biti puštene u prodaju 13. decembra u 10:00 po našem vremenu OVDE.

Sepulturina oproštajna izjava

“Sepultura je stigla do kraja puta i odlučila je da krene svesnom i planiranom smrću.

Tokom narednih 18 meseci proslavićemo 40 godina postojanja zajedno sa našim vernim fanovima na oproštajnoj turneji širom sveta.

Biće to poslednji put proslava prošlosti i sadašnjosti.

Posle 4 decenije ispunjene usponima i padovima, nakon što smo posetili 80 zemalja i bezbroj različitih kultura, imali smo priliku da postanemo glasnik Brazila svetu i širimo naše boje i ritmove širom sveta. Uz naš najnoviji studijski album ‘Quadra’, vrhunac naše karijere, dodali smo nezaboravno poglavlje praćeno iskustvom SepulQuarta koje nam je pomoglo da zajedno prebrodimo teška vremena pandemije. Ujedinićemo svoje snage za jedan konačni, snažan oproštaj. I svi vi možete biti deo toga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEPULTURA (@sepultura)

Tokom ove turneje povodom 40. godišnjice, snimićemo 40 pesama uživo u 40 različitih gradova i objavićemo ogromnu kompilaciju naših najboljih, najenergičnijih trenutaka na sceni. Srećni smo i veoma zahvalni na svemu čemu smo mogli da svedočimo u protekle četiri decenije. Objavili smo sjajne albume i svirali nezaboravne nastupe, negovali prijateljstva, upoznali naše idole, doprineli plasiranju brazilskog metala na svetsku mapu, i stoga osećamo da sa muzičke scene možemo da napustimo sa osećajem ispunjene dužnosti.

Uvek smo imali najbolje fanove na svetu, koji su nas podržavali pohvalama i kritikama, koji su bili zahtevni i inteligentni, koji su rasli zajedno sa bendom i uvek bili lojalni. Bez vas, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Ovaj album i ova turneja su za vas. Dragi SepulNation – volimo te i uvek ćemo te voleti!

Eutanazija, pravo na dostojanstvenu smrt. Pravo da biraš da živiš slobodno i da biraš kada ćeš umreti!”

Osnovana 1984. godine, Sepultura je u velikoj meri pomogla da se Brazil uspostavi kao kandidat na globalnoj metal sceni. Nakon što su snimili dva sirova death-trash albuma, potpisali su ugovor sa Roadrunner Records i objavili “Beneath the Remains” 1986. godine, jedan od vodećih thrash albuma svoje ere.

Kao jedna od najinovativnijih metal grupa 80-ih i 90-ih, bend se nikada nije smestio u jedan poseban stil, eksperimentišući sa novim elementima ekstremnosti i težine na tom putu, što je dovelo do njihovog kultnog albuma “Roots” iz 1996. godine.

Vokal i gitarista Max Cavalera napustio je postavu nakon objavljivanja “Roots”-a, što je dovelo do toga da se vokal iz Ohaja Derrick Green pridružio kao novi frontmen Sepulture 1998. godine, gde je ostao od tada, dajući doprinos na devet studijskih albuma.

I tako se heavy metal zajednica sprema da se oprosti od još jednog od naših omiljenih bendova.

U Srbiji su poslednji put bili u Novom Sadu na Exitu 2021. godine, a sada su nam najbliže u Beču i Budimpešti. Ispod pogledajte do sada objavljene datume oproštajne turneje.

Okt. 30 — Pariz, FR – Zenith Paris @ La Villette
Okt. 31 — Ofenbah na Majni, NE @ Stadthalle
Nov. 01 — Hamburg, NE @ Edel Optics Arena
Nov. 02 — Keln, NE @ Palladium
Nov. 03 — Den Boš, HL @ The Rock Circus
Nov. 05 — Brisel, BE @ Ancienne Belgique
Nov. 06 — Eš-Sir-Alzet, LU @ Rockhal
Nov. 08 — Mančester, UK @ Manchester Academy
Nov. 09 — Dablin, IR @ Olympia Theatre
Nov. 10 — Belfast, UK @ Telegraph Building
Nov. 11 — Glazgov, UK @ Barrowland Ballroom
Nov. 12 — London, UK @ Hammersmith Apollo
Nov. 14 — Cirih, CH @ The Hall
Nov. 15 — Ludvigsburg, NE @ MHP Arena
Nov. 16 — Minhen, NE @ Zenith
Nov. 17 — Budimpešta, MA @ Barba Negra
Nov. 19 — Lajpcig, NE @ Haus Auensee
Nov. 20 — Beč, AU @ Gasometer
Nov. 21 — Katovice, POL @ Spodek
Nov. 22 — Berlin, NE @ Columbiahalle
Nov. 23 — Prag, CZ @ O2 Universum