Photo : Uroš Karadarević / Za Highwaystar

Silente prošle subote oduševio Beograd nastupom u Domu omladine

Nakon šest godina pauze, u Beograd je ponovo došao dubrovački Silente.

Koliko je publika sa nestrpljenjem čekala momke i devojke iz Dubrovnika govori i podatak da je koncert rasprodat 5 dana pred zakazan datum. Gosti iz Hrvatske su u “pomoć” pozvali mladi al i te kako kvalitetan šibenički bend BluVinil da zagreje publiku, što su ovi momci itekako i uradili i priredili publici sjajnu uvertiru za zvezde večeri.

Photo : Uroš Karadarević / Za Highwaystar

Od početka nastupa Silentea bila je primetna pozitivna trema, jer je šest godina dug period da se nisu videli sa beogradskom publikom. Međutim, već posle prve pesme bilo je jasno da između benda i publike postoji samo…ljubav. Tako se može i opisati celo ovo veče u prepunom domu omladine.

Bend je zvučao tačno i precizno, energično( kako i ne bi, kada imaju ubitačnu ritam sekciju) što je publika znala da prepozna i da uzvrati pozitivnom energijom nazad ka bendu. Gromoglasan poziv na bis koji je sadržao tri pesme i koncert je završen sa aktuelnim singlom “Idi” koji je publika otpevala sa bendom, kao i ceo nastup.

Kakva je bila atmosfera najbolje govore reči pevačice benda Doris koja je rekla publici “Vi niste normalni”. Dan ranije čuo sam se sa Tiborom da vidim kakva je bila svirka u Novom Sadu dan ranije. Rekao je “Stari, fenomenalno je bilo”. Za koncert u Beogradu ga još neću pitati…sve sam video i doživeo.

Fotke zabeležio : Uroš Karadarević / Za Highwaystar

Tekst : Ivan Radović